21 April: Wereld Circus Dag

Op zaterdag 21 april vindt voor de derde maal de Wereld Circus Dag plaats. Er zijn op die dag wereldwijd circusevenementen. Ook circussen en circusscholen in Nederland zullen een speciaal programma hebben deze dag. De Wereld Circus Dag is een initiatief van Fédération Mondiale du Cirque (met beschermvrouwe H.S.H. Prinses Stephanie van Monaco). Klik hier voor meer informatie over de Fédération.

Hieronder enkele evenementen in Nederland op die dag:

Beverwijk

Wie? Circus Sijm
Wat? Circus Sijm geeft i.s.m. de krant 200 kaarten weg aan lezers t.g.v. de Wereld Circusdag. Tevens wordt er een kleurwedstrijd gehouden waarbij bezoekers kaarten kunnen winnen voor de 12e editie van het Noord-Hollands Wintercircus.
Wanneer ? 21 apri – 13.30 uur – 19.00 uur
Waar? Prins Willem Alexander Plantsoen te Beverwijk

Voor meer informatie: www.circussijm.nl

Eibergen

Wie? Freiwalds Menagerie Circus
Wat? Freiwalds Menagerie Circus viert Wereld Circus Dag met een unieke activiteit. Zoals op onze gebruikelijke open dagen kunnen jong en oud tegen een kleine vergoeding rijden op onze olifant en kamelen. Speciaal voor Wereld Circus Dag geven Monika en Lutz Freiwald een workshop dieren trainen. Nadruk ligt hierbij vooral op de wijze waarmee in het circus de zweep gebruikt wordt. Een aantal kinderen uit het aanwezige publiek krijgen de kans om live in de piste te ervaren hoe je dieren met de zweep als verlengstuk van je arm dirigeert. Hiervoor zullen onze Indische loopeenden, varkentjes en zelfs olifantendame Buba de piste betreden. Niet alleen leuk, niet alleen een unieke ervaring, maar ook zeer leerzaam.
Wanneer ? 21 april, 11.00 – 13.00
Waar? Circusterrein De Nieuwe Maat

Voor meer informatie: www.menagerie-circus.nl

Lees ook:Freiwalds Menagerie Circus in Vught
Lees ook:Raken wij naast wilde dieren ook een circus kwijt?
Lees ook:Circusolifant Buba mag niet naar het zwembad
Lees ook:Buba heeft er zin in
Lees ook:Freiwalds Menagerie Circus in Loosdrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>