CityCircus gaat Extreem Urban

Aanstaande zaterdag staat het Rotterdamse Schouwburgplein in het teken van CityCircus. Onder het motto: ‘Extreme Circus Arts meets Urban Arts’ wil CityCircus jongeren enthousiast maken voor Circus Arts en kansen bieden om hun talent te ontwikkelen. 5 mei is de aftrap voor een programma dat een jaar lang bol staat met cursussen, voorstellingen en presentaties, waarin jongeren met deze kunstvormen aan de slag kunnen gaan.

CityCircus biedt jongeren de unieke mix van Extreme Circus Arts met o.a. acrobatiek en Chinese pole, en Urban Arts met freerunning en hiphop. Op 5 mei staat er een spectaculair programma met  toonaangevende internationale artiesten en Rotterdams talent op dit gebied. De hele middag zijn er inspirerende optredens van de Freestyle voetballegende Soufiane Touzani, SKVR Young Stage, studenten van Codarts Circus Arts en De Dansers, Extreme Convention (uit Antwerpen) en de Rotterdamse freerunners Team Unleashed.

Zien is geloven, maar nog beter is het zelf te doen. Daarom zijn er workshops waarin jongeren deze kunstvormen zelf kunnen uitproberen. Deelnemen kost niks. Alleen een beetje lef. Jongeren die willen deelnemen aan de workshops kunnen zich op 5 mei aanmelden bij de informatiebalie op het Rotterdamse Schouwburgplein.

Degene die de smaak te pakken heeft, kan zich tijdens CityCircus ook al inschrijven op de nieuwe circustheatercursus bij de SKVR. In deze unieke ‘CityCircus’-cursus leer je zelf deze “Extreme Arts”. De resultaten worden getoond op de derde editie van Circusstad Festival in de meivakantie van 2013.

Het volledige programma voor 5 mei en cursusaanbod is te vinden op www.citycircus.nl

Lees ook:3e editie van Circusstad Festival in Rotterdam
Lees ook:Circus Workshop in Erasmuspark Amsterdam
Lees ook:Circuscentrum in Rotterdam
Lees ook:Save the Date: Circusstad Festival
Lees ook:Circusworkshop van Cirque Pardi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>