Jonge circusartiesten in de prijzen gevallen

De jonge Belgische circusartiesten Fréderique Snoeks en Bert Loenders zijn in de prijzen gevallen op het gerenommeerde circusfestival Young Stage in het Zwitserse Basel. Deze onderscheiding is een boost voor hun carrière.

Young Stage behoort tot de meest prestigieuze circusfestivals in Europa, dus was het voor de twee een hele eer om genomineerd te worden. Het circusduo heeft de juryprijs Silver Star, de Prix Migros van de hoofdsponsor en een contractaanbieding voor optredens in het Europapark gewonnen. De internationale onderscheiding betekent een springplank naar een succesvolle carrière. Ze mogen zelfs tijdens de Olympische Spelen in Londen optreden.

Fréderique en Bert maken deel uit van Kluster vzw, de vereniging met als doel het circus- en straattheater te promoten en cultuur naar het grote publiek te brengen. Ze doceerden beide in het circusatelier Circ-O-Fun in Dommelhof. Ze kregen ondersteuning van de productiecel van Theater op de Markt en konden rekenen op Limburgse Stroom-subsidies voor een opleiding in het buitenland, omdat het provinciebestuur gelooft in dit jong talent.

Lees ook:Erespeld voor Anneke Olivier
Lees ook:Circusacts en straattheater tijdens Festival Onderstroom
Lees ook:Circus Herman Renz geen onderdeel Brabants erfgoedbeleid
Lees ook:Circusworkshop van Cirque Pardi
Lees ook:Cirque du Soleil, Corteo: een fresco komt tot leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>