Yab Yum, het Circus van de Nacht

We kijken al weer met smart uit naar het Wereldkerstcircus in Carré. Helaas moeten we daar nog vier maanden op wachten, maar ondertussen kunnen we uit de stal van Stardust Circus International alvast genieten van de show Yab Yum, Circus van de Nacht, die morgen officieel in première gaat. Wij namen alvast een kijkje in de nachtclub van allure van weleer: Yab Yum en lieten ons een show vol zang, dans, humor én mooie circusacts voorschotelen.

De verwachtingen waren hoog gespannen. De avond voor de voorstelling zagen wij Martin van Bentem en Marielle Constancia nog voorbij komen bij ‘Beat the Best’. Martin kennen we natuurlijk als Johnny Castle uit de musical Dirty Dancing en nu vormt hij een dansduo met Marielle waar de vonken van af springen. Niet onverwacht werd het duo dan ook het beste gewaardeerd van de dansacts tijdens Beat the Best en nu konden we ze live aanschouwen, want de twee maken onderdeel uit van de cast van Yab Yum.

Bij circus denk je natuurlijk meteen aan een piste en eigenlijk hadden we een klein beetje gehoopt dat de show in Carré, waar ook het geweldige Wereldkerstcircus van dezelfde producent, Startdust Circus International, plaats vindt, in de piste opgevoerd zou worden. Maar natuurlijk is een nachtclub geen circuspiste en was de keus voor het podium in dit geval toch de beste.

Yab Yum is eigenlijk met geen woorden te omschrijven. Je moet het ervaren. Het is geen circus, het is geen musical, het is geen theater. Het is een show die zich niet in een hoekje laat plaatsen. Het is Variété met een grote V. Een goed verhaal, een mooie show en heel veel humor. En toch is het eigenlijk één groot circus en is Richard Groenendijk, die de rol speelt van de nichterige barman John, onze spreekstalmeester. Maar dan wel een die van alle markten thuis is; cabaret, dans, zang… het lijkt hem allemaal zo makkelijk af te gaan.

Het verhaal draait eigenlijk om Yab Yum meisje Angel (Annick Boer) die verliefd wordt op een topcrimineel Kees (Bas Muijs), die uiteindelijk de macht in de club over wil nemen en Theo (Rutger le Poole) wil uitschakelen. Hij heeft twee hulpjes, Bremmer (Joel de Tombe) en Struik (Michel Sorbach), die uiteindelijk de club in handen krijgen.

Het verhaal wordt af en toe afgewisseld met een aantal schitterende circusacts van topkwaliteit. We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht van Monica Strotmann en Henk van der Meijden. Zo konden we genieten van aerial acrobatiek van Anastasiya Nasridinova en Sergii Maliutin, Dima Salov (jongleur en acrobatiek), Elena Krypets (slangenmeisje, acrobatiek) en Yuliia Lytvynchuck en Valerii Volynets (Duo Heartbeat, acrobatiek).  En ook Martin van Bentem en Marielle Constancia zorgden voor een waar spektakel, dat ook niet in een circus zou misstaan. Yab Yum, het Circus van de Nacht is een vermakelijke show die van begin tot eind weet te boeien en is een aanrader voor iedereen die van musical, show of circus houdt.

Yab Yum, het Circus van de Nacht is tot en met 14 februari 2013 te zien in diverse theaters in Nederland. Voor meer informatie en speellijst kijk op www.stardustcircus.com

Lees ook:CircusNu (46): Pippin is een musical rijk gevuld met circus
Lees ook:Circusact van de Week: Martin Lacey Jr
Lees ook:Zomertijd: kort nachtje voor de circussterren
Lees ook:Wintertijd: uurtje langer slapen
Lees ook:CircusNu (78 ): Het Circus van Sinterklaas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>