Circus met wilde dieren welkom in Nijmegen

Circussen met wilde dieren zijn nog steeds welkom in Nijmegen. Dit hebben burgemeester en wethouders laten weten in een reactie op een voorstel van PvdA en GroenLinks. Beide coalitiepartijen zijn voor een gemeentelijk voorkeursbeleid voor circussen zónder wilde dieren.

De partijen willen dat de Gemeente Nijmegen geen vergunningen meer moet verstrekken aan circussen mét olifanten, tijgers en leeuwen. Volgens B en W kan van een gemeentelijke ban geen sprake zijn. “Wij zijn niet bevoegd om vanuit het oogpunt van dierenwelzijn eigen regels te stellen bij het verlenen van vergunningen aan circussen”, schrijven ze in een brief aan PvdA en GroenLinks.

Dat kan uitsluitend wanneer de openbare orde of de veiligheid in het geding zijn. Demissionair staatssecretaris Bleker heeft dat onlangs nog bevestigd in een brief aan de Tweede Kamer, zo stelt het gemeentebestuur. In zijn in februari 2012 verschenen nieuwe Nota Dierenwelzijn, heeft Bleker geen verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen opgenomen.

Bron: De Geldelander

Lees ook:Gemeenten mogen wilde dieren in circus niet verbieden
Lees ook:Reactie gemeente Kapelle op Circus Cornelio
Lees ook:Almelo: Géén wilde circusdieren meer
Lees ook:GL: ‘Eindhoven zonder wilde dierencircussen’
Lees ook:Kerstcircus Nijmegen: Mogelijk volgende editie wilde dieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>