Aapje Circus Renz Berlin in beslag genomen

Zoals een van onze lezers vandaag al wist te melden is op donderdag 30 augustus j.l. het aapje bij Circus Renz Berlin in Maurik in beslag genomen. De betreffende rhesusaap was de laatst levende van een groep apen, waarvan er in 2010 nog vier aanwezig waren bij het circus.

Het dier zat, zoals op de foto te zien is, helemaal alleen in een kleine ruimte zonder verrijkingen. Het circus beschikt wel over de juiste vergunningen voor het houden van deze apen. Toch vormde deze situatie voor de NVWA reden om de aap in beslag te nemen, nadat er meerdere klachten waren ontvangen. Voor meer foto’s van Renz Berlin kijk hier.

Foto: Angel Mulder

Lees ook:NVWA: Olifant mag mee met Circus Renz Berlin
Lees ook:Politie onderschept illegale circusdieren
Lees ook:Olifanten van Circus Renz Berlin genieten van uitje naar het strand
Lees ook:Harlingen verwelkomt Circus Renz Berlin
Lees ook:Circus Herman Renz naar Bergen op Zoom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>