Dierenactivisten protesteren tegen tijgers Great British Circus

Dierenactivisten protesteren tegen het Great British Circus, dat vanaf deze week te zien is in Louth, Engeland. De show bevat namelijk tijgers, kamelen en paarden. De Captive Animals’ Protection Society, die campagne voert tegen het gebruik van dieren in circussen houdt een stil protest voor de circustent.

In de krant Louth Target verdedigt woordvoerder Barbara Howes van Great British Circus het gebruik van de dieren in de show. “De show is een interpretatie van wat de dieren in de natuur doen”, zegt zij in het interview. “Tijgers springen vanaf boomstronken, gaan liggen en wij leren deze dieren dit op commando te doen. Je kunt een dier niet dwingen om iets te doen. Wij gebruiken twee rieten stokken als verlenging van de armen. We zijn dierenliefhebbers en we respecteren het karakter van deze dieren.”

Geen van de tijgers in het circus komen uit het wild, het zijn allemaal tijger die al de achtste generatie gefokt zijn door Martin Lacey, de eigenaar van het bedrijf en circusdirecteur. Howes: “Wij hebben strikte regels na te leven en houden ons daaraan. Wij worden ook bezocht en gecontroleerd door Defra. Wij zijn het ook niet eens met dierenmishandeling. Voor ons is het circus een manier van leven. Wij ontvangen veel positieve reacties, maar daar hoor je bijna niemand over. Onlangs kwam iemand ons bedanken, omdat dankzij ons circus zijn kinderen de kans hadden gehad om deze dieren te zien”

Dit jaar heeft de show een nieuwe paardtrainer, Katja Kossamayer, met een “Black Beauty” thema, maar ook artiesten zoals een traditionele clown en trapezewerkers zullen te zien zijn in de show.

Bron: Louth Target

Lees ook:“Mishandelde olifant in nieuwe film”
Lees ook:Geen wilde circusdieren meer UPDATE!
Lees ook:Geen dieren meer in Grieks circus
Lees ook:Tijgers Circus Belly Wien zonnen in Dronten
Lees ook:Circusmeningen (1): De 3 van het station

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>