Video: Circusolifant Betty mag geen maatje krijgen

Olifant Betty van Circus Renaissance blijft de gemoederen flink bezig houden. Het circus vindt dat het dier eenzaam is en zou een maatje voor Betty er bij willen kopen, maar dit mag juridisch niet in Nederland.
Ook Dierenbescherming Amsterdam en Stichting Wilde Dieren de Tent Uit vinden de olifant zielig, maar zij pleiten voor een andere oplossing. Zij willen Betty uit het circus halen, omdat deze volgens hen in het wild geboren is en niet in het circus thuishoort. Daarom zijn zij een SMS-actie gestart om Betty uit het circus te krijgen. Zij willen Betty naar een olifantenopvang in Afrika brengen. Zie de reportage van RTV Drenthe hieronder. Ook Hart van Nederland besteed vanavond aandacht aan olifant Betty.

Lees ook:Actie tegen circusolifant Renz Berlin
Lees ook:Omstanders: “Circusolifant Buba smeert ‘m”
Lees ook:Crowdfunding om Circus Sijm naar Wognum te halen
Lees ook:Dierenorganisaties: Pak Buba van Circus Freiwald af
Lees ook:Circusolifant Buba mag weer mee met Circus Freiwald

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Video: Circusolifant Betty mag geen maatje krijgen

  1. Sugel

    Ik snap Alberto wel. Hij krijgt van wddtu en andere activisten alle mogelijke stemmingmakerij over zich heen. Hij krijgt nu de kans om iets te zeggen en grijpt die. En hij heeft heel veel te zeggen. Hij is echter geen communicatiewetenschapper maar praat uit zijn hart. Waarom maakt iedereen zich zo druk om een circusolifant die niet beter weet en het goed heeft, en een stuk minder om de olifanten die bij duizenden om hun ivoor worden gestroopt. Trouwens, de olifanten zullen vanzelf bij gebrek aan aanwas uitsterven in de circussen, net zoals de circussen zich zullen aanpassen aan de maatschappij. Maar het gaat de ddhh activisten weer niet snel genoeg en willen hun mening bij iedereen door de strot duwen.

      /  
  2. Bram van Houte

    #Sugel, ddhh activisten gaat het niet om hun mening bij iedereen door de strot te duwen. Het gaat om dieren mishandeling met de olifanten haak. Je hebt genoeg filmpjes kunnen zien waar Mario Masson het dier prikt om alleen zijn poten omhoog te houden. Staatsecretaris Bleker heft in de tweede kamer het voorstel op verbod niet uitgevoerd aangezien de NVCD hadden afgesproken geen olifanten haken in Nederland meer te gebruiken. Maar daat is Alberto Althoff weer niet bij aangesloten. Je kunt mj niet wijsmaken dat Betty een triest geval is als je haar ziet staan op diverse you tube filmpjes.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>