Circusmeningen:(28): Maken dierenactivisten circussen kapot?

SON EN BREUGEL –  Deze vrijdag ben ik weer op pad voor de rubriek Circusmeningen. In de gemeente Son en Breugel ben ik op zoek naar 3 circusmeningen. De vraag van deze week is: Maken dierenactivisten circussen kapot?

“Jazeker! Ze vergeten dat veel mensen ervan moeten leven”, zegt Miranda Verkeste mij met emotie in haar stem. Ze weet van de bedreigingen, verdachtmakingen en scheldpartijen aan het adres van de circussen die in ons land optreden. “Doen ze zelf. Door incidenten zoals een olifant slaan”, meldt Tim mij in de Sint Genovevastraat van Breugel. Mandy de Rijke weet het zeker: “De circussen krijgen ze nooit klein.”

Wilt u een van de circusmeningen ondersteunen, dan kan dat via de poll elders op Circus.Blog.

Lees ook:Circusmeningen (131): Is circustransport via de trein nog van deze tijd?
Lees ook:Circusmeningen (93): Vreest u een algeheel dierenverbod in circussen?
Lees ook:Circusmeningen (124): Zijn overzomerende circussen leuk?
Lees ook:Circusmeningen (105): Moeten er vaker Belgische circussen in ons land spelen?
Lees ook:Circusmeningen (155): Zou u in het circus willen werken?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Circusmeningen:(28): Maken dierenactivisten circussen kapot?

  1. Annelies Jacobs

    Ik ben er zeker van, dat dieractivisten de tradiotionele circussen met hun prchtige “wilde” dierennummers kapot maken. en dat is niet zo moeilijk. Een hetzcampagne, een paar foto’s een videootje ergens in de bush bush of gericht geschoten om je gepubliceerde “kennis” kracht bij te zetten en je hebt een hele meute leken, die je luidkeels volgen. Wanneer gaan ze alle kinderen bij de families weg halen, waar de ouders hun kinderen soms ter correctie een draai om de oren geven….ik had zulke ouders en die terechte draai om mijn oren hebben mij geholpen een beter mens te worden…… het spijt mij zo ontzettend, dat de wereld zo geworden is wat het nu is…..

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>