Circusmeningen (41): Worden circussen onheus bejegend?

MIJDRECHT – Klachten over dierenmishandeling, wilde circusdieren mogen niet meer, meer gemopper over handel en wandel van de circussen in ons land. Dus is de vraag deze week in de rubriek Circusmeningen: Worden circussen onheus bejegend?

“Helaas kunnen ze niet veel goeds meer doen”, sombert Mireille van Dijk deze vrijdag in het toch gezellige Mijdrecht. Alex: “Nee, beetje kritiek mag best.” Hij vindt dat klachten niet weggemoffeld moeten worden. Wie fouten maakt moet daar ook verantwoording over afleggen, legt hij mij uit. Kort daarna kom ik op de Hoofdweg Angela tegen. “Ja, het mag wat vriendelijker tegenover circussen”, vertrouwt ze mij toe.

Wilt u één van de circusmeningen ondersteunen, dan mag dat via de poll elders op Circus.Blog.

Lees ook:Circusmeningen (51): Moet de overheid overwinterterreinen voor circussen aanbieden?
Lees ook:Circusmeningen (60): Wat doen geruchten op sociale media met onze circussen?
Lees ook:Circusmeningen (154): Horen circusacts in pretparken?
Lees ook:Circusmeningen (4): Meer buitenlandse circussen?
Lees ook:Circusmeningen (45): Wat vindt u van buitenlandse circussen in Nederland?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Circusmeningen (41): Worden circussen onheus bejegend?

 1. Annelies Jacobs

  Een diep treurige zaak, dat de traditionele circussen gaan verdwijnen. Onterecht, want de meeste tegenstanders zijn leken, die de mening van enkele extreme dierenbeschermingen volgen. Feit is, dat de profis (dierenartsen, dierenopvoeders en controleurs, mensen, die via hun professie met dieren omgaan, dierenverzorges, dierentrainers etc, vinden, dat juist in de circussen de dieren goed af zijn. In Nederland heeft de politiek een tweejarig onderzoek naar het wel en wee van de circusdieren, met een poitief resultaat voor de circussen, naast zich neer gelegd. Zie http://www.eenvandaag.nl/binnenland/42285/circus_renz_in_protest_tegen_verbod_wilde_dieren. Een regelrechte schande.

    /  
 2. Annelies Jacobs

  Ja, het is een schande om de hele circuswereld op 1 hoop te gooien. Wanneer ze dat deden bij alle mensen, die hun man, vrouw, kinderen, familie, buurvrouw buurman of zomaar een toevallige kennis beschuldigden uitscholden of zelfs handtastelijk worden, dan kon je Nederland verdelen in 3 delen…..1/3 deel zeer geweldbereid, 1/3 deel regelmatig geweldbereid, 1/3 deel…..minus een paar zandkorrels die een plek in de hemel verdiend hebben, want ook dat laatste 1/3 deel van onze burgerbevolking lastert minstens over de ander.

  De mensen weten helemaal niet meer, wat mishandeling is……. vinden een terechte oorvijg al niet meer kunnen……zielig gedoe.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>