Circusmeningen (57): Kaalslag in circusland komt het wel goed?

AMSTELVEEN – Rond de start van het nieuwe circusseizoen kunnen wij helaas spreken van minder vertrouwde circussen in Nederland. Ik sta deze vrijdag in Echteld voor de rubriek Circusmeningen en stel aan 3 voorbijgangers de vraag: Kaalslag in circusland komt het wel goed?

“Er is nu ruimte voor de gebleven circussen om te groeien”, laat Ronnie de Reuver mij weten. Dat is een goeie en zou best wel eens kunnen. Toch is het voor veel circusfans niet prettig. Afgelopen jaar ging Circus Herman Renz failliet en verdween. De circussen Belly Wien en Renz International zijn hun Ierse tournee gestart en zoals het er nu uitziet moeten wij het ook doen zonder Circus Werona, die afgelopen jaar wel in ons land was. Wat Circus Freiwald gaat doen is nog onduidelijk. Ze zijn immers verknocht aan hun olifant Buba en mogen die niet langer meenemen op tournee. “Dit komt nooit meer goed”, sombert Nathalie in de Voorstraat. Joop uit het dorp klinkt een stuk optimistischer: “Het bloeit snel genoeg weer op.”

Wilt u een van de circusmeningen ondersteunen, dan kan dat via de poll elders op Circus.Blog.

Lees ook:Circusmeningen (59): Is het Dolfinarium een circus?
Lees ook:NVWA: Olifant mag mee met Circus Renz Berlin
Lees ook:‘BUBA – 35 jaar gelukkig in ’t circus’ titel nieuwste productieFreiwalds Menagerie Circus
Lees ook:Circusspecial (4): De stand van circuszaken….
Lees ook:Circusmeningen (41): Worden circussen onheus bejegend?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>