Circusmeningen (75): Is Nederland rijp voor een vast circus in een gebouw?

AMSTERDAM – Ik sta deze keer aan de Amsterdamse Amstel en heb net uitgebreid staan kijken bij het beroemde Koninklijk Theater Carré. Dat geeft mij inspiratie voor de vraag die ik stel aan 3 voorbijgangers: Is Nederland rijp voor een vast circus in een gebouw?

Carré is een theater aan de Amstel. Het heette oorspronkelijk Circus Carré. Er zijn circusvoorstellingen en shows met circusacts. Bovenal zijn er verschillende theaterproducties. Van de ondervraagden hoop ik een goede circusmening te horen die duidelijk maken of er vraag is naar zo’n vaste stek. “In grote steden moet dit lukken”, vindt Johannes Keijzer die met zijn vrouw in Mokum woont en regelmatig naar het circus gaat. “Daar is geen markt voor”, zegt Josje van Dijk een stuk pessimistischer. Rob van Uffelen geniet van het uitzicht over de Amstel en meldt mij: “Wel voor klassiek circus met een sterk programma.”

Eén van de circusmeningen ondersteunen kan via de poll elders op Circus.Blog.

https://youtu.be/M4H695XD63c

Lees ook:Circusmeningen (78): Zeeland; Zon, zee, strand & circus?
Lees ook:Uit de oude doos: Circus Oscar Carré 1880
Lees ook:Circusmeningen (142): Kunnen grote steden niet zonder een kerstwintercircus?
Lees ook:125 jaar Circus in Carré
Lees ook:Circusmeningen (134): Een circus zonder dieren kan dat?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>