Circusmeningen (134): Een circus zonder dieren kan dat?

MIDDELBURG – Ik sta op de Markt van het Zeeuwse Middelburg en vraag 3 voorbijgangers naar hun Circusmening. De wilde circusdieren zijn taboe in de piste en activisten willen ook de paarden, pony’s, lama’s, honden, katten, geiten, papegaaien, duiven en andere dieren bannen van het circusterrein. Daarom mijn vraag: Een circus zonder dieren kan dat?

“Liever vandaag, dan morgen”, roep Diane Tersteeg mij haast strijdlustig toe. “Nee, dan is het circus niet meer compleet”, zegt Johannes van Dijk. En kort daarna meldt Suus mij: “Circussen met en zonder dieren zijn even leuk.”

Wilt u een van de circusmeningen ondersteunen? Dat mag natuurlijk en dat kan via de poll elders op Circus.Blog.

Lees ook:Circusmeningen (97): Is het goed dat KRO Circus Festival Monte Carlo zonder dieren uitzendt?
Lees ook:Circusmeningen (41): Worden circussen onheus bejegend?
Lees ook:Circusmeningen (106): Bent u gewend aan circussen zonder wilde dieren?
Lees ook:Circusmeningen (24): De 3 van het station
Lees ook:Schrijver Ben Donkers (71) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>