Circusmeningen (143): Zijn Noord-Koreaanse circusartiesten welkom?

AMSTERDAM – Deze keer wandel ik langs de Amsterdamse Amstel in de buurt van circustheater Carre, waar later deze maand het Wereldkerstcircus van start gaat. In het verleden dikwijls met Noord-Koreaanse acts. Dat land is omstreden en daarom ben ik zeer benieuwd naar de circusmening van 3 voorbijgangers. Mijn vraag is: Zijn Noord-Koreaanse circusartiesten welkom?

“Uiteraard, die hebben niks te maken met het beleid van hun leider”, meldt Lisette de Breij mij. En uitkijkend over het water stelt Job de Kraker: “Ik hou mezelf niet met politiek bezig.” Even later loop ik Angela tegen het lijf. “Grenzen dicht voor die artiesten”, zegt ze zonder te blikken of te blozen.

Wilt u een van de circusmeningen ondersteunen? Dat mag via de poll elders op Circus.Blog.

Lees ook:Circusmeningen (99): Terecht of onterecht dat de circusolifanten thuis moeten blijven?
Lees ook:Circusmeningen (125): Veel meer acties voor circusvoorstellingen ouderen?
Lees ook:Circusmeningen (131): Is circustransport via de trein nog van deze tijd?
Lees ook:Circusmeningen (102): Heeft u alweer zin in het nieuwe circusseizoen?
Lees ook:Circusmeningen: De leukste act in het circus is…….?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>