CircusNu (3): Circusfestival Monte Carlo

MONTE CARLO (Monaco) – Centraal staat deze keer het Circusfestival van Monte Carlo. Terecht, vandaag donderdag 15 januari gaat de 39ste editie van start. En dat duurt tot en met 25 januari.

Dit internationale circusfestival is een begrip en bestaat sinds 1974. In het leven geroepen door de inmiddels overleden prins Reinier III van Monaco. Ieder jaar is dit evenement in januari. De deelnemers maken kans op de gouden, zilveren en bronzen clown. Onze eigen illusionist Hans Klok won vorige editie de zilveren clown. Zo’n prijs betekent veel voor circusartiesten. En menigeen spreekstalmeester vertelt graag aan zijn publiek dat ze gaan kijken naar een in Monaco onderscheiden act.

Veel Nederlanders kennen het festival dankzij televisie-uitzendingen op eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag op NPO1.

Kanshebbers

Dit jaar zijn er weer diverse tot de verbeelding sprekende deelnemers. En deze keer zijn de dieren ook kanshebbers. Zo zijn er de olifanten van Elvis Erani, papegaaien nummer door Alessio en paarden-acts door Anastasia Fedotova-Stykan en Troupe Ekk. En ook adembenemende acts van  Les Meleshin Brothers (Rolla Rolla); Priscilla Errani – hoela hoep; Pranay Werner met diabolo; The Flic Flac jumpers (motoract); komische trampoline door Costin en clown Boris Nikishkin. In het programma zijn nog veel meer artiesten.

Van Prinses Stephanie van Monaco is bekend dat ze gek is op het circus. En ze zet zich in voor behoud van het evenement. Ook heeft ze voorliefde voor het klassieke circus met onder andere clowns, paarden en olifanten. Zo hoort een goed volgens haar te zijn. Dinsdag 20 januari is de Galavoorstelling met prijsuitreiking.

http://youtu.be/NYk6aYprV6I

http://www.montecarlofestival.mc/en/#pretty[50fafa079c697f695afb474e611bdc50]/2/

Lees ook:Circusfestival Monaco volop aan de gang
Lees ook:CircusNu (137): Binnenkort Circusfestival Monte Carlo
Lees ook:41ste Internationale Circusfestival Monte Carlo
Lees ook:Prinses Stephanie weet niet of einde dieren bij Circusfestival Monte Carlo nadert
Lees ook:CircusNu (44): Monte-Carlo International Circus Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>