CircusNu (6): Circus Belly Wien met tijgers

UITHOORN – Circus Belly Wien start op 4 maart een nieuw tournee in Uithoorn. En wat meteen opvalt is dat  de Siberische tijgers van Roman Zinnecker zijn geprogrammeerd. Weliswaar onder voorbehoud, want het circus respecteert de wetgeving. Ze doelen op het verbod van wilde dieren in de circuspiste dat naar verwachting vanaf 15 september dit jaar van kracht is. Toch heeft Belly Wien besloten de tijgers niet helemaal uit de show te houden. Als het aan de familie Zinnecker ligt zijn ze er voorlopig gewoon bij.  Belly Wien speelt deze week de hoofdrol in de serie CircusNu.

Positief beginnen

De nieuwe show ziet er goed uit, dus moet het nieuwe seizoen wel positief beginnen. Want wat Belly Wien betreft is het Showtime met de paarden, pony’s en kamelen van Marlon Zinnecker; Duo Sifolini’s is nieuw bij dit circus met het Rad des Doods, ook een geheel nieuw clownsnummer door repriseclown Angelo. En een handstandnummer van Desiré Chaves uit Portugal. En de Quick change van Masquerade is eveneens een nieuwkomer. Aron komt in de piste met tempo jonglage; Miss Mandy is er met luchtacrobatiek en koorddansen. Spreekstalmeester is de 21-jarige Kevin van Geet, die tuin en landschap management studeerde, maar toch liever presenteert in de circustent. Hij is ook de woordvoerder van Belly Wien. Het circus speelt tot 8 maart in Evenementenlaan De Kwakel.

Taken overnemen

Roman en Diane Zinnecker zetten zich samen met hun 5 kinderen voor hun circus in. Zoon Marlon ontwikkelt zich als een echte juniordirecteur en neemt steeds vaker taken over van zijn vader. Ondertussen is de Zinnecker-telg ook te zien in de show met bijvoorbeeld zijn 8 Friese hengsten die hij zelf heeft gedresseerd. Dat talent heeft hij vast en zeker van zijn vader. Die heeft verschillende diersoorten getraind voor een circus carrière. De familie en hun collega’s willen steeds vernieuwen en verbeteren. Dat doen ze niet alleen met het programma, maar ook met de uitstraling van het circus. Onlangs lanceerden ze mede dankzij de inzet van Van de Geet de nieuwe verfrissende website. Daarnaast is er continu aandacht voor bijvoorbeeld het wagenpark. Daarin wordt telkens veel geld geïnvesteerd. Belly Wien maakt vooral gebruik van 3 vrachtwagenmerken: Scania, MAN en Mercedes. Die trekken de verschillende aanhangers.

Foto: Circus Belly Wien

Lees ook:Tijgers blijven vooralsnog bij Circus Belly Wien
Lees ook:Marlon Zinnecker in de prijzen!
Lees ook:Tijgers Circus Belly Wien zijn er wel: maar niet in de show
Lees ook:CircusNu (24):De talentvolle Zinneckers van Circus Belly Wien
Lees ook:Circus Belly Wien te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>