CircusNu: (33): Naar het circus in zomers Zeeland

OOSTKAPELLE / VROUWENPOLDER / BAARLAND – Zeeland is zon, zee en strand. Zeeland is een groot deel van de zomer ook…circus. Dit jaar zijn er onder andere de circussen Renz International, Renz Berlin en Bongo om de vakantiegangers en de lokale bevolking te vermaken.

Terwijl sommige circussen zomerstop houden, is het Zeeuwse voor hun collega’s de plek om te overzomeren. Zo is Cadzand-Bad al enige tijd favoriet bij de circussen om er voorstellingen te geven. Belly Wien was er en dit jaar zijn er shows geweest van Renz International. En door het succes hebben zowel Belly Wien als Renz International de periode met voorstellingen verlengd.

Het overloopterrein aan de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder is ook populair om circusvoorstellingen te geven. Eerder deze zomer was daar Circus Renz International en momenteel geeft Circus Renz Berlin er shows. Die stond onlangs nog vlakbij de kust van Westkapelle.

Profiteert

De lokale bevolking profiteert van de mogelijkheden om naar de voorstellingen te gaan. En natuurlijk ook de toeristen die er een leuk uitstapje van maken. Ik ben ook bij genoemde circussen geweest en het valt op dat de Duitsers er helemaal gek van zijn. Die zien natuurlijk “hun” circus uit eigen land op hun vakantieplek. Dat prikkelt extra om een plaats op te zoeken in de loge of op de tribune. Renz International en Renz Berlin hebben beiden olifanten in het programma. Nog steeds een succesnummer. Renz Berlin programmeert verder Friese paarden, kamelen, hondenshow, clownerie en acrobatiek. En Renz International heeft naast diverse dieren ook clownerie, acrobatiek en het Rad des Doods.

Circus Bongo

Circus Bongo houdt van Zeeland en de Zeeuwen van Circus Bongo. Dus ze zijn altijd welkom in deze provincie. Zo zijn ze ieder jaar te gast op Camping Scheldoord in Baarland. Ook deze zomer zijn ze er geweest met hun successhow Offline.

Wilt u de komende zomerse dagen nog een circusvoorstelling in Zomers Zeeland bezoeken, dan kan dat in Oostkapelle en Vrouwenpolder. Circus Renz International geeft tot en met zondag 23 augustus shows aan de Grijpskerkseweg in Oostkapelle. En Renz Berlin doet dat tot en met zondag 23 augustus op het Overloopterrein aan de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder.

Voorstellingen Renz International

Vrijdag 21 augustus om 19.00 uur

Zaterdag 22 augustus om 15.00 en 19.00 uur

Zondag 23 augustus om 11.00 uur

Voorstellingen Renz Berlin

Vrijdag 21 augustus 16.00 en 19.30 uur

Zaterdag 22 augustus 16.00 en 19.30 uur

Zondag 23 augustus 14.00 uur

Woensdag 26 augustus 19.00 uur

Donderdag 27 augustus 19.00 uur

Vrijdag 28 augustus 16.00 uur

Zondag 29 augustus 16.00 uur

 Foto’s: MarcelvdVoort

 

Lees ook:Twee keer circus in Vrouwenpolder
Lees ook:Circus Renz Berlin nog steeds in Vrouwenpolder
Lees ook:Circus Renz Berlin in Vrouwenpolder
Lees ook:Circus Renz International niet naar Oostkapelle
Lees ook:Circus Renz International blijft in Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>