CircusNu (41): De stand van zaken….

AMSTELVEEN – In deze laatste aflevering van de serie CircusNu voor dit jaar maak ik een stand van zaken. Dat is nodig, want er is tot nu toe in 2015 al veel gebeurd in de circuswereld.

De ondergang van Circus Herman Renz. Beslaglegging door de Belastingdienst in oktober en een faillissement. Circus Cornelio is vlak na de start al gesneuveld. En het sympathieke Circus Fiesta begon het tournee dit jaar met volle moed en geeft vooralsnog geen voorstellingen meer.

Het zijn geen makkelijk tijden voor circussen. Hoewel de directies de moed er in houden komt het helaas regelmatig vol dat de circustenten niet eens half vol zitten.

Wilde circusdierenverbod

Dan is ook nog eens het wilde circusdierenverbod ingegaan. De tijgers zijn niet langer in de piste van Belly Wien, de olifanten van Renz Berlin, Renz International en Freiwald mogen hun kunsten niet meer vertonen. En bij de laatste zijn ook de zebra’s taboe.

Gelukkig is er nog heel veel goed nieuws op te schrijven. Denk maar eens aan de diverse kerstcircussen die dit jaar met leuke programma’s voor de dag komen. Kevin van Geet van Belly Wien mag deze keer zelfstandig het kerstcircus van Etten-Leur vorm geven. En dat verloopt lekker.

Prima

Dan zijn er verschillende circussen die het dit jaar prima doen.  Soms worden verblijven in gemeenten wegens succes verlengd. En dat laat zien dat er nog genoeg leven in het circus zit. Sijm, Magic Circus en Moustache vallen op dit jaar. En de eerste gaat in 2016 zelfs in samenwerking met een pannenkoekenrestaurant 2 maanden lang een circusattractiepark vormen.

Daarnaast zijn er diverse jonge circusartiesten met veel talent die aan de weg timmeren. En ook bij de circusfamilies komt de nieuwe generatie steeds meer in beeld en nemen ze taken van hun ouders of familie over. Kortom: Ook al is er soms zwaar weer, er zit nog volop leven in het circus.

Lees ook:Tijgers Circus Belly Wien zijn er wel: maar niet in de show
Lees ook:CircusNu (24):De talentvolle Zinneckers van Circus Belly Wien
Lees ook:CircusNu (108): Circus Freiwald toch op tournee na Buba-drama
Lees ook:Aanhang Circus Belly Wien geeft tegengas aan Ierse dierenactivisten!
Lees ook:Circusspecial (4): De stand van circuszaken….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>