CircusNu (44): Monte-Carlo International Circus Festival

MONTE CARLO  (Monaco) – Een van de beroemdste circusfestivals is zonder twijfel die van Monte Carlo. Het Monte-Carlo International Circus Festival beleeft vanaf donderdag 14 januari de 40ste editie. En is tot en met zondag 24 januari in Monaco.

De artiesten die meedoen zijn vaak al toppers en vergaren roem als ze een prijs in de wacht slepen. Zo boekt het jaarlijkse kerstcircus in het Amsterdamse Carre graag prijswinnaars. En onze eigen illusionist Hans Klok viel eerder ook in de prijzen en dat heeft hem geen windeieren gelegd.

Beste kant

Er zijn verschillende shows waar de artiesten zich van hun beste kant moeten laten zien. En op zaterdagmiddag 16 januari is er een openluchtvoorstelling en circusparade op het vermaarde Place du Paleis.

Zoals bekend zijn prins Albert en prinses Stephanie vaste bezoekers van het festival. De laatste is beschermvrouw en president van het circusfestival. Het evenement is in 1974 gestart door de overleden prins Reinier. Prinses Stephanie is er al op jonge leeftijd bij betrokken geraakt.

Geeft mening

En als president heeft ze veel over het festival te zeggen. De prinses geeft haar mening over de gekozen acts, maar ook over de kostuums van de deelnemende artiesten, de choreografie, belichting en muziek.

In ons land is het circusfestival ook bekend vanwege de jaarlijkse uitzendingen tijdens Kerst en Nieuwjaarsdag..

https://youtu.be/kbB7zHQtVHg

Lees ook:Prinses Stephanie kan niet zonder Circus Festival
Lees ook:Prins Albert en Prinses Stéphanie bij opening Circusfestival
Lees ook:Prinses Stephanie weet niet of einde dieren bij Circusfestival Monte Carlo nadert
Lees ook:Drukke prinses tijdens Circusfestival Monte-Carlo
Lees ook:41ste Internationale Circusfestival Monte Carlo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>