CircusNu (84): Circussen hebben last van horrorclown!

AMSTELVEEN – De meeste circusclowns in ons land kunnen er echt niet om lachen: de horrorclowns die opduiken om mensen schrik aan te jagen of zelfs te beroven. Wij kennen het fenomeen al een tijdje vanuit Engeland, Verenigde Staten en Australië. Tot voor kort was dat toch vooral een ‘Ver-van-mijn-bed-show.’ Nu is Nederland aan de beurt!

Een clown is om te lachen, maar de nieuwe trend is voor de professionals om te janken. In Almere zwaaide een horrorclown onlangs met een bebloed mes en de politie van Rotterdam werd het zat en sloeg een geschminkte grappenmaker zelfs in de boeien.

Imago

Inmiddels is duidelijk dat een van onze bekendste clowns: Milko Steyvers van Circus Herman Renz niet blij is met het fenomeen. Hij vreest dat alle clowns, dus ook de vakmannen van het circus over een kam worden geschoren. De horrorclown is slecht voor het imago van de kindervrienden die die blijdschap in de circuspiste brengen. Ook bij het Magic Circus ervaren ze dat deze acties niet prettig zijn voor de professionele clowns.

Angst

Naast de circusclowns hebben ook de collega’s die kinderfeestjes opvrolijken er last van. In Amerika is de trend al zo groot en dikwijls uit de hand gelopen dat er mensen naar workshops gaan om angst voor clowns te overwinnen. Daar is inmiddels ook duidelijk dat de griezelclowns weinig goeds doen…

Lees ook:Horrorclown niet welkom bij Halloweenrun
Lees ook:Circusmeningen (58): Nog meer magic in het circus?
Lees ook:Kunstenaar die niet van Magic Circus houdt?
Lees ook:Circusmeningen (92): Vindt u de horrorclown grappig?
Lees ook:Vreemde versie van De Clown!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>