CircusNu (94): Ruim baan voor de Nederlandse circussen

AMSTELVEEN – Denkend aan de huidige Nederlandse circussen kreeg ik een goed gevoel. De circussen Sijm, Bongo, Salto, Magic Circus en Herman Renz zijn stuk voor stuk prima  verzorgde bedrijven die een mooi programma presenteren en er prima verzorgd uitzien. Dus deze week in CircusNu ruim baan voor de Nederlandse circussen.

Wij kunnen genieten van onze vaderlandse circussen. Kijk maar naar Circus Sijm. Een deel van het nieuwe seizoen zelfs actief in tweevoud. Met wederom een nieuwe show, de aankleding weer goed verzorgd en door het succes met meer personeel.

Het Magic Circus heeft natuurlijk clown Jofri en nog veel meer goede en vooral leuke artiesten. Dat voelt en ziet het publiek en dat smaakt naar meer. Eind februari starten ze alweer in Rotterdam en bezoeken verschillende wijken. Vooral de Nederlandse steden zijn fraaie speellocaties voor dit aantrekkelijke circus.

Publiekslieveling

Circus Bongo is nog steeds een publiekslieveling. Zo mooi verzorgd met nostalgische wagens en aankleding en een aantrekkelijke tent. Dit circus is vermaard van de optredens op vakantiecentra. Vakantie vieren met Circus Bongo is dubbelfeest voor jong en oud!

En dan hebben wij ook Sander Balk, directeur en hardwerkende medewerker van zijn eigen Circus Salto. In Friesland is hij inmiddels een beroemdheid en de rest van ons land leert hem ook steeds beter kennen. Hij heeft een leuk circus met een vermakelijk programma.

Ook behouden

Gelukkig is Circus Herman Renz ook behouden. Weliswaar voor een deel op projectbasis, maar het afgelopen jaar gestarte nieuwe leven is zeker de moeite waard. Natuurlijk met clown Milko en nog veel meer leuke zaken.

Op projectbasis werkt Kevin van Geet eveneens. Hij is onder meer met een compleet circus in te huren en dat is tot nu toe een succesformule. Het Kerstcircus Etten-Leur en het Circus van Sinterklaas in Gouda zijn daar voorbeelden van.

Foto’s: MarcelvdVoort

Lees ook:CircusNu (92): Circus Sijm laat het verleden niet rusten!
Lees ook:Nostalgisch Circus (30): De Nederlandse geschiedenis
Lees ook:Nostalgisch Circus (12): Bongo
Lees ook:CircusNu (73): Zomers circus!
Lees ook:CircusNu (20): Is Circus Bongo de mooiste?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>