CircusNu (99): Eenzame olifant zorgt voor uitstel tournee Circus Freiwald

AMSTELVEEN – Dat Circus Freiwald pas in mei met het tournee door ons land start, komt omdat hun olifant Buba eenzaam is en niet meer mee op reis mag. Ondertussen moeten een advocaat en deskundigen ervoor zorgen dat de publiekslieveling toch bij de circusfamilie mag blijven.

Het circus had  bij het ingaan van het wilde circusdierenverbod nog enige tijd een ontheffing. Buba mocht weliswaar niet meer optreden, maar wel mee op reis. Dat is inmiddels verlopen en niet meer verlengd door de overheid. Dus mag het dier niet langer meer mee op reis naar de Nederlandse steden en dorpen.

Hard aan

Dat komt hard aan bij de circusfamilie en andere medewerkers. Wat niet meehelpt is dat 3 dierenartsen van dierentuinen in ons land vinden dat olifanten emotioneel en fysiek kunnen verhuizen naar een opvang. Verder hebben onderzoekers gemerkt dat er in hun ogen goede opvangmogelijkheden voor circusolifanten zijn. Naast Buba, mocht ook olifant Carla van Circus Renz Berlin nog enige tijd meereizen.

Goede oplossing

Dierenactivisten vinden dat de circusfamilies hun olifanten een leven in een opvang moeten gunnen en emoties loslaten. De families stellen dat ze een emotionele band met de dieren hebben en dat ze bij de families horen. Worden ze gescheiden dan komt er stress en heimwee. Ze hopen op een goede oplossing.

Lees ook:Olifant Buba toch mee met Circus Freiwald
Lees ook:CircusNu (108): Circus Freiwald toch op tournee na Buba-drama
Lees ook:Raken wij naast wilde dieren ook een circus kwijt?
Lees ook:Zebra Circus Freiwald sterft van verdriet
Lees ook:CircusNu (86): Hoe moet het verder met circusolifant Buba?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>