CircusNu (111) – Alberto Althoff: Ik ga met een nieuw eigen circus op tournee

ROTTERDAM – “Ik ga waarschijnlijk in september op tournee met een eigen circus”, verklapt Alberto Althoff aan Circus.Blog. Ik spreek hem in Rotterdam en snel is duidelijk dat hij volop plannen maakt voor zijn rentree.

“Ik ben volop bezig. Aanvankelijk was er een plan om een groot project met een ander Nederlands circus te gaan doen. Eerder deze week is duidelijk geworden dat het niet doorgaat. Nu ga ik vooraf aan beginnen. En er is een goede kans dat mijn eigen circus doorgaat. Een circus zoals je van mij gewend bent”, vertelt Althoff verder.

“Nu ga ik dus alles weer zelf doen. En wil in september gaan optreden.” Dat betekent dat hij het eerste deel van het circusseizoen heeft gemist. “De geeft niet. De eerste periode van het jaar is vaak slecht voor de circussen”, verduidelijkt hij.

Circusnaam

“Ik weet nog niet onder welke naam mijn circus gaat optreden. Dat speelt eigenlijk geen grote rol. Ik heb inmiddels een prachtige tent die wij ook bij Asthonia hebben gebruikt”, legt de circusman in hart en nieren uit. Hij noemt Asthonia en op dat project is hij best trots. Want naast dat er goede recensies kwamen over de productie in Zeist van de vermaarde Asthon Brothers, waren er lovende reacties op het materieel van Althoff.

“Ik vind het heel erg dat de circussen geen wilde dieren meer mogen hebben. Daarom gaat het moeizaam voor de circussen. Een moeilijke kwestie. Want er zijn genoeg plaatsen om te spelen, maar bij de gemeentes ligt het moeilijk. De circusvereniging zou de grote speelplaatsen onder de grote circussen moeten verdelen en voor de kleine circussen de kleine plaatsen.”

Grote gemeenten

“Ik wil op tournee in de grote gemeenten. Dat gaat best lopen. De voorstellingen moeten klasse uitstralen. Geen troep. Ik wil het sjiek aankleden, waarvoor de mensen geld over hebben. En kies voor steden waar goed gedraaid kan worden. Zo heb ik in Vlissingen met het Groot Kerstcircus Zeeland verschillende jaren goed gedraaid. Op een A-locatie in het centrum. Er was ‘n keer een ijsbaan naast en de parkeergarage was rond onze speeltijden open. De jaren daarvoor was ik met mijn Circus Althoff eveneens in die stad en stond onder andere op het eerdere Olau-terrein nabij het station. Dat was verder van het centrum en dus minder succesvol.”

Uitstekende reputatie

“Ik heb met Robert Ronday ook gesproken over een kerstcircus. Ik zei: Als wij iets gaan doen, dan moet het ouderwetse klasse uitstralen.”

Althoff geniet een uitstekende reputatie wat betreft het maken van circusacts en met name de dressuur. Denk maar eens aan de hilarische act met gedresseerde koeien. Houdt hij zich nog bezig met nieuwe acts, waaronder dressuur? Op het moment niet. Ik woon midden in Rotterdam. Er zijn momenteel geen dieren bij mij. Door de veranderde regels zijn het enige interessante nog paarden, koeien en klein-dieren.”

Wat vindt hij van de huidige circusbranche? Althoff: “Er is niet veel overgebleven. Er zijn 2 mooie Duitse circussen. Maar hun programma’s zijn eigenlijk steeds hetzelfde, omdat de familieleden zelf het programma verzorgen. Alex Sijm heeft het mooie Circus Sijm. Dat heeft hij goed voor elkaar.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:CircusNu (93): Is reptielenman Ferry Torrez opvolger van gehavende Freek Vonk?
Lees ook:Voor u speciaal een vrolijk Pasen
Lees ook:Geen vergunningaanvraag Kerstcircus Vlissingen
Lees ook:Circusmeningen (132): Is het terecht dat Vlissingen circusloos is?
Lees ook:“Dierenactivisten laten paarden Circus Renaissance vrij”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>