CircusNu (122): Facebookcircus / het vervolg…

AMSTELVEEN – Vanwege de reacties van afgelopen week over de aflevering van CircusNu over het circus op Facebook, ga ik er deze week mee door. Temeer omdat er heel veel op de sociale media valt te lezen over de circusbedrijven en alles wat er omheen gebeurt.

Facebook heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een hotspot voor het circusleven. Hoewel je het echte circusleven natuurlijk 100 procent echt beleeft op de speellocatie. Daar ruik je het circus, zoals de dieren. Daar zie je wat er live gebeurt en hoor je de typische circusgeluiden. Toch is Facebook een prima gelegenheid om veel tegelijk te beleven.

Voor de circussen een prima manier om zaken wereldkundig te maken. Sommige ondernemingen beperken zich tot het doorgeven van voorstellingen en programma’s. Anderen zijn meer toegankelijk. Waaronder Circus Sijm. Wat daar gebeurt is veelal via Facebook te volgen. Zelfs het recente vertrek van Jasper Bolechowski. En kort daarna de officiële start van het tweede Circus Sijm, voor optredens bij zorginstellingen.

Geniet u?

Geniet u deze zomer –net als ik- van de weetjes die Kitty Hagen van Circus Fantasia via facebook op het internet zet? Zo hebben wij kunnen genieten van het zomertournee. Van de shows en ook de pech onderweg, of het verkeerd rijden van een wagen. Het zat er allemaal in. Ze heeft dit seizoen weer veel jonge circustalenten een kans gegeven. En dat is bijzonder en vooral mooi om te aanschouwen.

Circus.Blog

Uiteraard is Circus Blog te volgen op Facebook. Dagelijks leest u weer iets anders. Onder andere de berichten van de website www.zeeland.blog.nl Zoals de nieuwtjes en de series: Circus Nu en Circusmeningen. Actief op de sociale media zijn onder andere ook Circusweb van collega Gera de Leeuw.  En Circus in Nederland met allerlei berichten, waaronder aankondigingen. Ook veel items over het Magic Circus.  

Lees ook:CircusNu (123): Facebookcircus / de hele wereld dichtbij
Lees ook:CircusNu (124 ): Facebookcircus / Een wereld gaat open
Lees ook:CircusNu (121): Facebookcircus
Lees ook:CircusNu (96): Circus Barani met een show die u niet mag missen
Lees ook:Robert Ronday stopt als directielid bij Herman Renz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>