CircusNu (123): Facebookcircus / de hele wereld dichtbij

AMSTELVEEN – Dankzij de sociale media met onder andere Facebook is de hele wereld dichtbij. Snel lees je de berichten op Facebookpagina’s van vrienden of van anderen wat er waar is gebeurd op circusgebied. Dat kan nieuws zijn, zoals ongelukken, andere incidenten, of acties van dierenactivisten.

Dat kunnen ook weetjes zijn waaronder ontwikkelingen bij de internationale circussen. Bijvoorbeeld hun optredens. Bij een van de vrienden was onlangs via filmpjes het treintransport van Circus Roncalli te volgen. Dit beroemde circus staat momenteel in Hannover en speelt tot 1 oktober op de Waterlooplatz. Wat betreft dichterbij is er veel  te lezen over de shows van de Belgische circusbedrijven waaronder Wiener Circus,  Bavaria en Pipo.

Niet vergeten

En dankzij Facebook  vergeten wij Circus Belly Wien niet. Jarenlang waren ze te zien in ons land. Onder andere met hub tijgers en giraffe. De laatste is overleden, helaas. En mede omdat er in ons land een wilde circusdierenverbod geldt, zoeken ze hun geluk elders. Dat is in buurland Duitsland met redelijk succes. Ze maken er een behoorlijk tournee. En waren deze zomer ook een periode bij Kalkar Wunderland voor shows.

Archieffoto: MarcelvdVoort

Lees ook:Belgische clown Nico Lenny overleden
Lees ook:Afscheid van dode giraffe in circustent Belly Wien
Lees ook:Clown Oleg Popov (86) overleden
Lees ook:Circus Bavaria nog één keer in Gent!
Lees ook:Circus Bavaria nog hele week in Kaprijke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>