CircusNu (124 ): Facebookcircus / Een wereld gaat open

AMSTELVEEN – Op Facebook zijn dikwijls circusonderwerpen die kritisch worden besproken. Zoals bijvoorbeeld de ontheffing om olifant Buba toch bij Circus Freiwald te mogen houden. Zoals verwacht krijgt dat veel bijval van de circusfans. Maar nadat een circusliefhebber blij de ontheffing de sociale media opslingerde, ontving die verontrustende reacties.

Sommige Facebookgebruikers zijn bang dat met dergelijk nieuws ook de dierenactivisten worden wakker geschud. Anderen vinden dat je niet moet zwijgen. Inderdaad, enkele uren naar de eerste verheugde ‘Buba-mag-weer-mee’-berichten op Facebook, kwamen dierenactivisten met hun statement waarom de olifant beslist niet bij genoemd circus hoort.

De vaste bezoeker van Circus.Blog heeft al gemerkt dat ik voor de derde week op rij bezig ben met een serie in een serie. Dit is immers de serie: CircusNu en dankzij het succes leest u het derde deel van het Facebookcircus.

Zo zie ik –wellicht net als u- op de diverse Facebookpagina veel over de komende winter- en kerstcircussen. Heel mooi natuurlijk. Ook wel grappig, want wij zitten net in de vroege -weliswaar omstuimige-  herfst en dan pas is het winter. Dat neemt niet weg dat de echte fans het prettig vinden om te lezen wat er zoal gebeurt dit winterseizoen op circusgebied. Veel circussen beleven dankzij de populariteit van het fenomeen Winter- en Kerstcircussen een hoogtepunt en commercieel een prima tijd. Er zijn ook circussen die uitsluitend actief zijn in die periode aan het einde van het oude en in het prille begin van het nieuwe jaar. Zoals Wintercircus Arlette Hanson. Zij hebben al veel nieuwtjes via Facebook wereldkundig gemaakt.

Ook Wintercircus Apeldoorn timmert een groot deel van het jaar aan de weg op de sociale media. Adri Lammers is de man achter het bekend maken van alle leuke weetjes. Zo meldt hij: “Adriana Folco straks in de piste van het Wintercircus Apeldoorn.” Het is maar dat u en ik het weten. En wij zijn er blij mee. Hiermee groeit de zin in en het enthousiasme voor het wintercircus.

Lees ook:Het leukste Kerst- wintercircus is………..Wintercircus Sijm!
Lees ook:CircusNu (123): Facebookcircus / de hele wereld dichtbij
Lees ook:CircusNu (122): Facebookcircus / het vervolg…
Lees ook:Serie voorstellingen Kerst-en Wintercircussen voorbij
Lees ook:CircusNu (105): Circus Renz International is publiekslieveling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>