CircusNu (133): Wintercircus Sijm doet het goed in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD – Wintercircus Sijm doet het goed in Heerhugowaard. Alsof je bij hem te gast bent. In zijn piste serveert directeur Alex Sijm van het Noord-Hollands familiecircus een maaltijd van spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een saus van vaart en ‘aanraakbaarheid’. De 17e editie van Wintercircus Sijm zal dit jaar plaatsvinden van 23 december tot en met 6 januari aan het Strand van Luna. Dit recreatiegebied is gelegen langs de N242 (Ring Alkmaar) en is uitstekend bereikbaar vanuit alle richtingen. Het verwarmde tentencomplex wordt aangekleed met houtsnippers, tientallen kerstbomen en duizenden lampjes.

Circus Sijm sluit het seizoen af met de productie: “De Toekomst van de Historie” een ode aan het Klassieke circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Een gewaagde stap, want het publiek is verwend. Televisie en internet biedt een overdaad aan amusement. Het publiek kan tegenwoordig overal terecht voor shows in megatenten en luxe theaters. De intieme tent waarin Sijm zijn show presenteert, lijkt daarmee een bescheiden alternatief, maar dit circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – geeft hij gasten al een warm onthaal rondom de cirkel, die piste wordt genoemd.

Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkracht acrobatiek waar menig sportschool jaloers op zou zijn. Het Italiaanse clownsduo Di Lello’s blinkt uit met een combinatie van muziek, ballet en mimiek waarmee het stel bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.

In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Want als toeschouwer voel je de vlammen van de vuurspuwer, ruik je de paardjes die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Als de clown even later zo moet huilen dat de tranen als straaltjes richting het publiek stromen, voel je letterlijk de betrokkenheid. Producent Sijm boekt succesnummers van circussen in heel Europa. Daarin schuilt het gevaar van een samengeraapt programma, maar met een uitgekiende mix van muziek, licht en persoonlijke woorden, laat hij, als regisseur, de acts naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor voel je je bij hem te gast. Een welkome gast die proeft dat de kok en zijn team alles op alles hebben gezet om het de visite naar de zin te maken.

Kaartverkoop

Om het circus betaalbaar te houden voor iedereen zijn er zeer aantrekkelijke toegangsprijzen vastgesteld. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs slechts: €16,00. Lezers van het NHD kunnen voor een bepaald aantal voorstellingen kaarten kopen voor €11,00 per stuk (normaal €19,00 aan de kassa – ongeacht de leeftijd – 0 & 1 jaar gratis ). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

Voorstellingen

Zaterdag 23 december 12.30 en 16.00 uur

Zondag 24 december 12.30 en 16.00 uur

Maandag 25 december 12.30 en 16.00 uur

Dinsdag 26 december 12.30 en 16.00 uur

Woensdag 27 december 12.30 en 16.00 uur (Laatste voorstelling uitverkocht)

Donderdag 28 december 12.30 en 16.00 uur

Vrijdag 29 december 12.30 en 16.00 uur

Zaterdag 30 december 12.30 en 16.00 uur

Zondag 31 december 12.30 en 16.00 uur

Dinsdag 2 januari 12.30 en 16.00 uur

Woensdag 3 januari 12.30 en 16.00 uur

Donderdag 4 januari 12.30 en 16.00 uur

Vrijdag 5 januari 12.30 en 16.00 uur

Zaterdag 12.30 en 16.00 uur

Foto: pr / Circus Sijm

Lees ook:Winterkerstcircussen (9): Genieten van Wintercircus Sijm
Lees ook:Foto-expositie in Wintercircus Sijm
Lees ook:Kerstwintercircusspecial (4): Bekroond Circus Sijm viert Kerst in Heerhugowaard
Lees ook:Maar liefst 2 Circussen Sijm in 2017!
Lees ook:Dankzij sponsor voordelig naar Wintercircus Sijm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>