CircusNu (134): Over & Uit met het Wintercircus bij Jaarbeurs in Utrecht

UTRECHT – Jammer maar helaas. Utrecht moet het doen zonder een echt Wintercircus bij de Jaarbeurs.

Afgelopen jaar heeft Hillenaar Events het evenement nog flink opgepoetst en meer van deze tijd gemaakt.  En dan valt het op dat het circus rond en tijdens de feestdagen er opeens niet meer is. Want Hillenaar trekt de stekker eruit en hoopt dat de Utrechters nu wintercircus gaan beleven bij hun andere productie op het Haagse Malieveld.

Echte Utrechtse circusfans vinden het sneu, zoals fan Jan Siersema: “Het wintercircus hoort bij en past in onze stad. Als je een goed programma neerzet, in een mooie circustent op een leuke plek in de stad, dan lukt het gewoon. Er zijn al zoveel circussen in onze stad geweest, weliswaar vaak buiten de kerstperiode, zoals Herman Renz, Magic Circus, Toni Boltini en Sarrasani, maar met succes. Ik bedoel: Utrecht is gewoon een circus-stad. En dan moet je zo’n wintercircustraditie niet stoppen.

Het is nog onduidelijk of er in de toekomst weer een wintercircus naar de Domstad komt. De meeste rondreizende circussen hebben hun favoriete gemeente al gekozen en andere organisatoren hebben vaak ook al ver vooraf hun afspraken gemaakt. Hillenaar heeft laten weten niet uit te sluiten dat ze weer terug komen met een wintercircus in Utrecht. Dus zeg nooit: nooit.

Lees ook:Kerstwintercircus (21): Geen wintercircus bij Utrechtse Jaarbeurs
Lees ook:Circusmeningen (142): Kunnen grote steden niet zonder een kerstwintercircus?
Lees ook:Circusmeningen (55): Komen er nog grote circussen naar ons land?
Lees ook:GL Nijmegen blijft tegen wilde dierencircussen
Lees ook:Circussen Mexico-stad zonder dieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>