Circus Renaissance moet weg uit Pijnacker

Zoals we eerder al meldden is Circus Renaissance niet van plan te wijken voor de uitspraak van de gemeente Pijnacker-Nootdorp dat het circus niet welkom is. Het circus heeft toch zijn tent opgezet op het evenemententerrein aan de Sportlaan, terwijl daarvoor geen vergunning is verleend. Het circus moet van de gemeente binnen twee dagen moeten vertrekken. Doen zij dit niet, dan moet het circus een dwangsom betalen.

Het circus heeft aangegeven dat zij tot zondag geen andere standplaats hebben, omdat men dan pas in een volgende gemeente terecht kan. De Gemeente heeft daarop voorgesteld dat zij wel op het terrein mogen verblijven, maar er mag geen tent worden opgezet en er mogen geen voorstellingen worden gegeven. Het circus is vooralsnog niet op dit aanbod ingegaan.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft geen evenementenvergunning verleend voor circusvoorstellingen van 20 tot en met 23 juni 2012 op het terrein aan de Sportlaan in Pijnacker.

Update 19-06 19:00: De rechter heeft zojuist de gemeente Pijnacker-Nootdorp in het gelijk gesteld om geen vergunning te verlenen aan circus Renaissance. Het circus mag in Pijnacker verblijven, maar niet optreden. Een strop voor het 45 personen tellende personeel van het circus dat nu een week zonder werk zit.

Lees ook:Pijnacker-Nootdorp wil Circus Freiwald zonder olifant Buba – UPDATE!
Lees ook:PvdD wil Circus Freiwald en olifant Buba niet in Pijnacker
Lees ook:Geen vergunning voor Circus Renaissance in Pijnacker
Lees ook:Pijnacker-Nootdorp: “Met Circus Freiwald is constructief overleg gevoerd”
Lees ook:Gemeente Bergeijk: Circus Belly Wien mag echt niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>