Geen vergunning voor Circus Renaissance in Pijnacker

Weer pech voor Circus Renaissance, dat vorige week al problemen had in Leiden. Het circus krijgt geen vergunning voor het opzetten van hun tent in Pijnacker. Het circusgezelschap is met stomheid geslagen en eist een gesprek met de burgemeester.

Het circus zou volgende week neerstrijken op de Sportlaan in Pijnacker om daar een aantal shows te geven. De gemeente zegt onder andere dat de ambtenarij pas dinsdag op indirecte wijze heeft vernomen dat het circus deze kant op komt. Volgens het circus is dit niet waar. Zij zeggen op tijd een vergunning te hebben gevraagd. De gemeente heeft gisteren alsnog gekeken of er een versnelde vergunning kan worden afgegeven, maar zegt dat op advies van de politie, brandweer als interne afdelingen er een negatief advies is afgegeven. Volgens de gemeente zou het circus ook geen veiligheidsplan zou hebben.

Circus Renaissance laat zich niet uit het veld slaan en laat aan Telstar online weten gewoon te komen. “Er zijn al kaarten verkocht en alles is in gang gezet. Dit kost ons duizenden euro’s. Wij kunnen nu simpelweg niet meer terug.”

De gemeente wijst er op dat de organisatie zelf altijd verantwoordelijk is en blijft voor het verkrijgen van de juiste vergunningen. Het circus en de Gemeente gaan vandaag met elkaar in gesprek.

Lees ook:Circus Renaissance moet weg uit Pijnacker
Lees ook:Dieren Circus Renz International langer in Best
Lees ook:PvdD wil Circus Freiwald en olifant Buba niet in Pijnacker
Lees ook:Pijnacker-Nootdorp wil Circus Freiwald zonder olifant Buba – UPDATE!
Lees ook:Circus Renz International welkom in Almelo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>