Cirque du Soleil, Corteo: een fresco komt tot leven

We hebben er zeven jaar op moeten wachten tot Corteo van Cirque du Soleil naar Nederland is gekomen. Corteo betekent processie in het Italiaans. In de show droomt een clown dat hij dood is. De circusartiesten komen hem een laatste groet brengen…

Persoonlijk houden wij meer van het traditionele circus met dieren, maar voor Cirque du Soleil maken wij graag een uitzondering. Het bonte gezelschap weet altijd weer een betoverende voorstelling neer te zetten en Corteo is hierin uit geen uitzondering. Ondanks het zware onderwerp is Corteo een van de minst zware voorstellingen die wij van Cirque du Soleil gezien hebben.
Deze voorstelling lijkt voor gangbaardere personages te hebben gekozen. De bizarre en uitgesproken theatrale figuren uit eerdere shows ontbreken. Het is een vrolijke voorstelling met heel veel humor. Het lijkt bijna een feestje.


Bij binnenkomst denken we in een theater terecht te zijn gekomen, want de circustent, de Grand Chapiteau, lijkt in niets op een traditionele circusring tijdens deze voorstelling. Het podium bevindt zich oer de gehele lengte in het midden van de tent, de zaal in tweeën splitsend. Het publiek zit dus tegenover elkaar. Hierdoor lijkt het bij aanvang even of we voor een spiegel zitten, maar het blijkt het andere deel van het publiek te zijn. Het toneel bevat een draaischijf, zodat beide kanten alles van de acts kunnen zien. Het geheel wordt opgeluisterd door zangers en muzikanten, die tijdens de show zorgen voor een bijpassende muzikale omlijsting. Het lijkt net een groot schilderij.

Groot en klein zijn tijdens de show onder de indruk van de acts. Vanaf het begin weet Corteo het publiek te betoveren met een trapeze-act aan gigantische kroonluchters met engelen. Ademloos kijkt het publiek naar onder meer een koorddanseres en trapeze-artiesten en een trampoline-act op grote bedden zorgt voor veel vrolijkheid. De zaal wordt ook bij de voorstelling betrokken als een van de artiesten, een hele kleine dame, aan ballonnen door de zaal wordt gevoerd en door het publiek verplaatst moet worden.  Het zorgt voor veel hilariteit. En dan lijken er opeens toch dieren in de show te zitten; twee paarden stelen op humoristische wijze de show. Het blijken (uiteraard) mensen in pakken te zijn. Nog meer humor in een golfact. Alles is uitermate doordacht en tot in perfectie uitgewerkt, van het decor, de attributen tot de kostuums en muziek. Corteo is een show die je niet mag missen! Dit kan nog tot en met 3 juni 2012 in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website.

Lees ook:Cirque du Soleil’s Corteo stopt 3 juni
Lees ook:Benefietvoorstelling Corteo voor Circus Elleboog
Lees ook:Corteo ook te zien in Almere
Lees ook:Corteo in Stadshart Amstelveen
Lees ook:Tenten Cirque du Soleil staan klaar (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>