Wereldkerstcircus weer adembenemend mooi

Je hebt circus en je hebt CIRCUS. Het Wereldkerstcircus in Theater Carré valt in de laatste categorie. Alweer 27 jaar is dit circus rond de kerstperiode in Theater Carré te zien. Ieder jaar denk je dat de acts niet te overtreffen zijn, maar ook deze keer vielen we weer van de ene verbazing in de ander. Het 27ste Wereldkerstcircus dat nog t/m zondag 8 januari kan zien in Carré is dit keer opgedragen aan de oprichter van dit theater, Oscar Carré. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat deze circusvorst is overleden.

Het Wereldkerstcircus presenteert dit jaar maar liefst drie Gouden Clown winnaars van het circusfestival in Monte Carlo. De drie Gouden Clown winnaars zijn de clown Bello Nock, die dit jaar de Gouden Clown won. Verder Martin Lacey, ook wel de leeuwenkoning genoemd en de grote vliegende trapeze van het Nationaal Circus van Pyongyang Noord-Korea.

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig circussen in Nederland met dieren. Dit omdat dit veel weerstand krijgt van onder meer de Partij voor de Dieren. Het Wereldkerstcircus heeft dit jaar net als voorgaande jaren een act met paarden, maar dit jaar ook de indrukwekkende leeuwen van Martin Lacey. Wij stonden hier vooraf ook een beetje sceptisch tegenover, maar de manier waarop Lacey met deze dieren omgaat, is bewonderenswaardig. Dit zie je tijdens de show aan de manier waarop de dieren op hem reageren en andersom. Op Internet zijn ook diverse documentaires te vinden over deze dompteur, die zijn dieren zeer liefdevol verzorgt en ze veel ruimte geeft. De liefde van Martin Lacey voor deze dieren en vice versa komt ook duidelijk naar voren in de show en zorgde voor een adembenemende en indrukwekkende voorstelling. Een terechte Gouden Clown winnaar!

Het gezicht van het circus is dit jaar clown Bello Nock. Zijn beeltenis prijkt op de affiches en hij komt tijdens de show dan ook meerdere malen voorbij, vooral tijdens het af- en opbouwen van de nummers. Het publiek is dol op hem en hij weet ook zonder rode neus en flapschoenen een geweldig ‘clownsnummer’ neer te zetten. Later in de show zullen we Bello ook nog tegenkomen bij ‘het Rad de Doods’, die vorig jaar al voor zenuwslopende momenten zorgde tijdens het kerstcircus. Een geweldige act, die vorig jaar ook al onze favoriet was.

Indrukwekkend zijn ook Eliza Khachatryan, die op grote hoogte op spitzen op een koord haar evenwicht in bedwang weet te houden. Ook de luchtdansact ‘Flight of Desire’ en winnares van de Zilveren Clown, Valérie Inertie, die met een grote hoepel gracieus de piste in beroering weet te houden, zorgen voor kippenvelmomentjes. Zo schitterend! Johan Welton zorgt naast Bello ook voor de nodige lachers tijdens zijn komische jongleeract.

Na de pauze staat de ring opgesteld voor Martin Lacey jr met zijn 13 leeuwinnen en imposante leeuw. Als de kooi na afloop van dit geweldige moment in de show wordt afgebroken, entertaint Bello de zaal met een aantal grote ballen, die door de hele zaal worden gegooid. Daarna haalt Bello een meisje uit de zaal en weet zo goed in te spelen op haar ‘domheid’, dat wij ons afvragen of ze niet gewoon bij de act hoort…

We kunnen alle geweldige acts van dit Wereldkerstcircus wel voor je op een rijtje zetten, maar dit is een show die je eigenlijk gewoon moet gaan zien en zelf ervaren. Ook dit jaar heeft het circus zichzelf weer overtroffen en heeft een mooi stel artiesten binnen weten te halen, die niet voor niets hoge prijzen hebben gewonnen. Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen! Dit circusspektakel is nog tot en met 8 januari 2012 exclusief te zien in Theater Carré, dus ga dat zien!

Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van Theater Carré.

(Artikel uit archief Glamourblog.nl)

Lees ook:Circusact van de Week: Martin Lacey Jr
Lees ook:David Larible in het Wereldkerstcircus
Lees ook:Circusact van de Week: Bello Nock
Lees ook:Alle acts Wereldkerstcircus Carré bekend
Lees ook:Video: Bello Nock stunt met helikopter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>