Sinterklaasspecial (5): Die onvergetelijke Sinterklaasliedjes

AMSTELVEEN – Hoor de wind waait door de bomen, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht en Wie komt er alle jaren… Zomaar 3 titels van Sinterklaasliedjes. Klassiekers! Kent u de Sinterklaasliedjes nog? Er zijn er heel veel die nog steeds worden gezongen door de circuskinderen van vandaag de dag. Sommige klinken minder en natuurlijk zijn er ook veel liedjes bijgekomen.

Het zingen van de Sinterklaasliedjes begint al bij de aankomst van de Goedheiligman. En natuurlijk als de Sint bij het winterverblijf van het circus, op school of bij de vereniging op bezoek komt, bij het schoen zetten en tijdens de pakjesavond.

Aangeleerd

De liedjes worden de kinderen door de vader, moeder, grootouders, of leerkracht aangeleerd. Er zijn tekstboekjes en natuurlijk talloze cd’s en dvd’s. En laten wij YouTube niet vergeten. Dat staat er vol mee en de jeugd van nu heeft massaal YouTube ontdekt.

 

https://youtu.be/nu4x2Z4V3zI (hoor de wind waait door de bomen)

 

https://youtu.be/QCb_JlFfpQk  (wie komt er alle jaren)

 

https://youtu.be/O7MUfhhHRaY (Sinterklaas wie kent hem niet)

 

https://youtu.be/Svg5EWtUrnQ (Party Piet Pablo & Love Piet – Pietenliefde – 2014)

Trouwens, in de zestiende en zeventiende eeuw waren er al een soort Sinterklaasliederen die uit volle borst werden gezongen. In de negentiende eeuw kwamen Sinterklaas goed heiligman, Sinterklaasje bonne bonne bonne en  Sinterklaas kapoentje. Einde negentiende en begin twintigste eeuw verschenen onder andere O, kom er eens kijken en Zie ginds komt de stoomboot.

 

Lees ook:Is het echt over en uit met Zwarte Piet?
Lees ook:Sinterklaasspecial (4): Het is tijd voor Sinterklaas Fun!
Lees ook:Het kan nog gekker: clownspieten
Lees ook:Kevin van Geet: Zwarte, Goudse Kaas- en Stroopwafelpieten in het Circus van Sinterklaas
Lees ook:Sinterklaasshow Gespuis in het Pakhuis met Sander Balk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>