Kerst- Wintercircussen (24): Feest bij Kerstcircus Ahoy

ROTTERDAM – Het is nog tot 28 december feest bij Kerstcircus Ahoy in Rotterdam! Het gezellige familie uitje viert haar 45-jarig bestaan met een programma dat z’n weerga niet kent.

Werden eerder al acts bekend gemaakt als de spectaculaire ‘Split Globe of Death’, de – voor Europese begrippen – unieke ‘Zopfhang’ uit Cuba en de ‘Non-stop trampoline’ van voormalig olympisch kampioen Yuri Nitkin, inmiddels zijn ook de laatste artiesten gecontracteerd. Hiermee is circusproducent Fernand Banning er in geslaagd de absolute crème de la crème uit de circuswereld te kunnen presenteren tijdens de in totaal 19 voorstellingen die op het programma staan in Ahoy Rotterdam. Betoverende primeur Deze jubileumeditie van Kerstcircus Ahoy kent een primeur van wereldklasse: de ‘Sand Animation’ van de 25-jarige kunstenares Kelly Huesca! Een majestueuze act die slechts zelden op deze schaal in Europa wordt vertoond. Met haar magnifieke zandtekeningen lijkt de knappe Italiaanse met zand te kunnen tóveren, waardoor het publiek in een waar visueel winter wonderland spektakel belandt. In razendsnel tempo worden op een zandplaat de meest prachtige taferelen en beeltenissen gecreëerd en via een mega videoscherm geprojecteerd. Onder begeleiding van een schitterende soundtrack vormt de act een ware Christmas Special, die zowel qua gevoel als schoonheid helemaal in de voorstelling past. Acrobatisch vuurwerk Kerstcircus Ahoy staat bekend om haar kwalitatief hoogstaande acts. Sinds jaar en dag reizen vele circusdirecties af naar Rotterdam om hier artiesten te contracteren. In dit kader is het haast voorspelbaar dat de balance-act van Xinjiang Truppe uit China met een contract op zak weer uit Rotterdam afreist. De groep bestaat uit tien beeldschone dames – allen gekleed in gracieus wit – die grondacrobatiek tot een ware kunstvorm verheffen. Op sierlijke dansbewegingen vormt de Xinjiang Truppe een metershoge piramide en toont zij een verbluffende ladderact. Een van de meest unieke shows die er wereldwijd in de acrobatiek te zien is. Klassieke airvoltige Het illustere gezelschap topartiesten dat optreedt bij Kerstcircus Ahoy wordt gecompleteerd door het trapeze duo Artemiev uit Rusland. Het echtpaar Alexey en Victoriya hebben een klassiek airvoltige nummer, waarbij zij aan dezelfde trapeze hangen en beiden totaal verschillende hoogstaande stijloefeningen uitvoeren. Ze zweven aan elkaars handen en voeten, soms met één arm of slechts aan één been. Angstaanjagend, gracieus en adembenemend tegelijk, zoals een hoogtenummer van internationaal niveau moet zijn.

Een een van de betere hogeschoolacts in de circuswereld  wordt uitgevoerd door niemand minder dan de befaamde Yuri Volodchenkov. De 41- jarige Rus en zijn paard zijn door jarenlange training een twee-eenheid in de piste geworden. Volodchenkov zit zonder teugels in het zadel en laat, dus zonder met zijn handen te kunnen sturen, zijn paard steigeren, draven en veelvuldig om de as draaien. Hoogtepunt Volodchenkov is een uitstekend ruiter én showartiest, die door slechts de knieën en hakken te gebruiken zijn paard dirigeert. Het hoogtepunt van de act is als er met ogenschijnlijk speels gemak touwtje wordt gesprongen. Een grandioos spektakelstuk, waarbij het vertrouwen tussen ruiter en paard iedere keer weer op de proef wordt gesteld. De act wordt opgeluisterd door prachtige, traditionele Russische muziek en verleidelijke dans van Volodchenkovs echtgenote in de piste.

Voorstellingen

Vrijdag. 25 december

14:00  
Zaterdag 26 december 11:30 15:00
Zondag 27 december 11:30 15.00
Maandag 28 december 11:30 15.00

 

Voor tickets en info: www.kerstcircus.nl

Lees ook:Kerstwintercircussen (13): De allure van Kerstcircus Ahoy
Lees ook:Leeuwen in kerstcircus Ahoy
Lees ook:Kerstwinterspecial (19): Weer spektakel bij Kerstcircus Ahoy
Lees ook:Kerstcircus Ahoy negeert “wilde dierenverbod” gemeente
Lees ook:Cirque du Soleil komt met Alegría naar Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>