Kerst 2017 (5): Wintercircus populair kerstuitje volgens VNCO

ROTTERDAM -  De Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO)  is blij met de ruime aandacht voor de wintercircussen in ons land. Er zijn er heel wat en doen het goed. Bovendien vindt de organisatie het geweldig dat er nu ook rond Kerst een heuse circusserie op de buis is. Zapp startte eerder deze maand “Circus Noël”, een nieuwe kerstserie over familie, vriendschap, avontuur én het circus. Voor de VNCO de gedroomde smaakmaker voor de aankomende kerst- en wintercircussen. Want net als in veel andere Europese landen is het circus in Nederland een populair uitje tijdens de kerstvakantie.

“Elkaar opzoeken, warmte en samen ervaringen delen zijn eigenschappen die Kerst en het circus met elkaar delen. Dit maakt samen met het nostalgisch gevoel dat veel mensen bij circus hebben het wintercircus tot een populaire familieactiviteit tijdens de donkere maanden.”, meent Marcel van den Ende, voorzitter van de branchevereniging voor circussen (VNCO), “Bovendien is circus er voor kinderen van alle leeftijden, dus de hele familie kan mee!”.

In Carré kan je deze winter alweer voor de 33e keer naar de Grand Cru van het circus tijdens het Wereldkerstcircus, maar ook in het Amsterdamse Westerpark bouwt Circus Zanzara aan een trouwe schare fans. Ahoy mag de meeste kaarsjes uitblazen. Daar zijn ze toe aan de 47e editie. In Nijmegen en Sittard tekent de familie Freiwald voor het kerstcircus. Wintercircus Arlette Hanson eerder deze maand gestart en reist langs de theaters in Nederland en België. Circus Sijm, dat het decor vormde voor Circus Noël, presenteert voor de tweede keer het kerstcircus in Heerhugowaard. Ook Noord-Brabant kan naar het circus, daar heeft Etten-Leur een eigen kerstcircus en mag Tilburg voor het eerst het Winter Wonder Circus verwelkomen.

Maar ook in de bioscoop slaat het circus zijn tenten op. Het creatief team van La La Land maakte de biopic “The Greatest Showman”, met een zingende en dansende Hugh Jackman en Zac Efron in de hoofdrollen.

Lees ook:VNCO: Wintercircus als kerstuitstapje in trek
Lees ook:Het leukste Kerst- wintercircus is………..Wintercircus Sijm!
Lees ook:VNCO: Topdrukte bij Kerst- en Wintercircussen
Lees ook:Nog even stemmen: Het leukste Kerst-wintercircus is….?
Lees ook:Stemmen op favoriet kerst- wintercircus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>