Kerst2017 (4): Spelen circusondernemingen zonder Kerststress?

AMSTELVEEN – Altijd blijven lachen lijkt het motto in de circusbranche. Want tijdens de shows lachen de artiesten, medewerkers en directie vaak van oor tot oor. Maar hebben die mensen dan helemaal geen kerststress?

Ze regelen veel van te voren. Vaak wordt er enkele dagen voor de eerste voorstelling opgebouwd en alles goed doorgelopen. De Kerstcircussen zijn in trek, tribunes en loges vaak voller dan bij de meeste reguliere shows, dus dat zou eerder gezonde dan vervelende spanning opleveren. Maar voor het allemaal zover is, kan er wel stress ontstaan en is het niet altijd makkelijk. En druk is het dan in elk geval. Neem bijvoorbeeld Circus Renz Berlin en hun tourmanager Jan Hoekstra. Dachten ze een mooie speelplek te hebben gevonden in het voormalige Groningse Suiker Unie-terrein voor Groot Winter Kerstcircus Groningen, blijkt het dit jaar een bouwput te zijn en ongeschikt als speellocatie. Artiesten zijn besproken, promotiemateriaal gedrukt en andere afspraken gemaakt, dreigt het hele feest niet door te gaan. Uiteindelijk vinden ze in samenspraak met de gemeente Groningen toch een andere plek om op te treden: op de hoek van de Helsinkistraat en de Bornholmstraat, tegenover de Bauhaus. Eind goed, al goed zou je denken. Maar dat is vast en zeker een stress momentje geweest. Dit circus speelt nog tot en met zondag 7 januari in Groningen. Met een heel leuk programma.

Lees ook:Angelique: Mijn eerste Kerst zonder Circus Herman Renz
Lees ook:CircusNu (134): Over & Uit met het Wintercircus bij Jaarbeurs in Utrecht
Lees ook:Pijnacker-Nootdorp wil Circus Freiwald zonder olifant Buba – UPDATE!
Lees ook:Athoff staakt Jabula Africa
Lees ook:Kerstcircus Groningen gaat toch door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>