Kerstspecial (3): Eenzame kerst voor vergeten clown

SCHIEDAM – “Ik heb dit jaar een eenzame Kerst. In het verleden was ik werkzaam in het circus als clown en met de feestdagen altijd aan het werk. Maar sinds ik met werken ben gestopt is het akelig stil. Ik ben vergeten”, zegt Peter *

Met tranen in zijn ogen bladert hij door fotoboeken en laat hij zien dat er in het verleden successen zijn geweest en er veel vrienden en kennissen waren. “Vandaag de dag zie ik niemand meer. Ik zit een beetje weg te kwijnen in mijn caravan. Misschien had ik maatschappelijk werk of een andere instantie moeten inschakelen, maar daar ben ik de man niet naar. Wellicht ben ik daar te trots voor.”

“Ik ben nog wel eens met de feestdagen naar een voorstelling van een Kerstcircus geweest, maar dat veroorzaakte meer pijn dan geluk bij mij. Het is verschrikkelijk dat ik zelf niet meer in de piste de mensen aan het lachen kan maken. Ik heb last van mijn rug, dus gekke capriolen kan ik niet meer maken. Toch probeer ik tijdens de feestdagen aan leuke dingen te denken. En dan gaat het wel.”

*= gefingeerde naam/echte naam bij ons bekend.

Lees ook:Circusinformatie.nl maakt geen naam – UPDATE!
Lees ook:Angelo krijgt 1ste boek over vader Toni Boltini
Lees ook:Kerstspecial (5): Steeds meer kerstfans gaan ook naar Kerstcircus!
Lees ook:Kerstspecial (2): Geen kerstcircus voor Riet na ongeluk
Lees ook:CircusNU (61): Milko blaast Circus Herman Renz nieuw leven in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>