Kerstspecial (4): Programma Kerstcircus Goes zit goed in elkaar!

GOES – Het Kerstcircus Goes heeft alles in zich. Acts en artiesten die een drive hebben die aanstekelijk is. En nummers die vaak net iets anders zijn dan bij de collega circussen. Er is volop kerstsfeer en de familie Zinnecker van Circus Barani doet er alles aan om het winterse evenement tot een succes te maken. Het circus geeft tot en met zondag 8 januari voorstellingen op het Molenplein.

Het is zaterdag bijna 13.00 uur. Vlak voor de aanvang van de voorstelling. Het publiek stroomt toe en wandelt langs de geel/rode wagens en de caravans naar de cateringtent. Daar is Johann Zinnecker al gestart met de verkoop van snoep, snacks en dranken. Veel van zijn familieleden verwelkomen het publiek in de circustent. Terwijl vader Robert Zinnecker heen en weer loopt tussen de kassa en een wagen. In de tent klinkt stemmige kerstmuziek. Bij de entree van de piste staan kerstbomen met verlichting, Rond de piste hangt kerstgroen met verlichting en ballen. Ook elders in de circustent zijn kerstversieringen. Bovendien zijn jonge circusmedewerksters gehuld in vrolijke kerstjurkjes.

Het is leuk

Marloes is met haar dochter naar de voorstelling gekomen: “Het is leuk om met mijn dochtertje naar dit kerstcircus te gaan. Ze was er vorig jaar ook met mij en genoot. Nu weer, want het is een ander, wederom prachtig programma.”

Moeder en dochtertje schateren zodra Johann Zinnecker als een soort Chef de piste verschijnt.  En op ludieke wijze kenbaar maak dat er niet gerookt en geflitst mag worden tijdens de voorstelling.

Norman Zinnecker heeft bij de start van het programma meteen succes met zijn pony’s.  Het publiek is geboeid en enthousiast. Duo Starlight met Quick-change is een van de hoogtepunten. Ze komen later nog twee keer terug.”Ahh, dat is goed”, roept een Goese dame tegen haar dochtertje, die vol verbazing ziet hoe het duo razendsnel van outfits wisselt. Zelfs het kapsel van de vrouwelijke helft van het duo is soms totaal anders. Er is op details gelet. Bij een glitterjurk komen er ook glitters uit de lucht.

En de details zijn er niet enkel bij deze act. Het hele circusprogramma zit goed in elkaar.

De clown verschijnt in de piste als engel met een pijl en boog. Veel gelach. “Ik ben Amor en als ik je raak met mijn pijl, dan komt er liefde.” Er wordt een mannelijke vrijwilliger uit het publiek de piste ingehaald. Een van de circusmedewerksters wordt geraakt en verdwijnt hevig verliefd met de “vrijwilliger” achter de coulissen. Dan gebeurt waar ik bang voor was…. Ik ben aan de beurt. Geen straf om met zo’n knappe dame achter de schermen te verdwijnen. Helaas word ik snel via de artiesteningang, het circusterrein en de hoofdingang terug geloodst naar mijn zitplaats in de loge.

Jonge Vlissinger

Hierna is er een gastoptreden van een jonge Vlissinger die met zijn diabolo succes oogt. Aan het begin van zijn act gebruikt hij vuur, dat een en ander spectaculair maakt.

Na hem is het de beurt aan Norman Zinnecker. Ook vuur in zijn jongleer-act. Erg leuk om te zien. Ook mooi is het feit dat veel Zinneckers een act hebben en ook nog eens hand en spandiensten verrichten. Ze zijn non-stop aan het werk, met vriendelijke gezichten!

Norman’s broer Johann vertedert met zijn hondenrevue. Hij maakt van zijn armen een hoepel en daar springen de harige viervoeters doorheen. Ze glippen tussen Johanns benen door en pas in een later stadium maakt hij gebruik van hekjes en een hoepel.

Het Duo Starlight komt een tweede keer de piste in. Nu is de man een zeeman met een uitdossing van een Sumoworstelaar. Terwijl zijn partner een prachtige acrobatische act uitvoert.

Johann en zijn vader kondigen op komische wijze de pauze aan. Ze laten bezoekers de limbo dansen.

Pauze

In de pauze is het gezellig druk bij de catering. Er wordt gesnoept, gesnackt en gedronken. Vooral de suikerspinnen, warme chocolademelk en hotdogs lopen goed.

In het tweede deel verschijnen Leia en Johann Zinnecker als kerstvrouw en kerstman met een groep geiten. Een geit die op de knieën gaat bijvoorbeeld, is mooi om te zien.

Een clown komt en laat een tafeltje zweven. Een jongen naast mij reageert verbaasd: “Of er hangt een touw aan, of het is een drone.”

Norman Zinnecker presenteert zijn knappe act met pony’s. Dat vindt het publiek prachtig. En de clown krijgt het voor elkaar om een meisje nat te spuiten met een flesje water. Iedereen lacht erom. Het meisje nog het meeste.

Leia Zinnecker heeft succes met haar poezennummer vooral als een poesje over een balk loopt en later via 2 barkrukken over de rug van Leia wandelt. Duo Starlight verrast daarna nog een keer.

En dan is er de finale. Alle artiesten verschijnen nog een keer in de piste en dan begint het ook nog eens te sneeuwen!

Voorstellingen

Zondag 25 december Eerste Kerstdag 13.00 en 16.00 uur

Maandag 26 december Tweede Kerstdag 13.00 en 16.00 uur

Dinsdag 27 december Uitverkocht

Woensdag 28 december Uitverkocht

Donderdag 29 december 16.00 uur *

Vrijdag 30 december 16.00 uur

Zaterdag 31 december 13.00 uur

Zondag 1 januari 16.00 uur

Maandag 2 januari 16.00 uur

Dinsdag 3 januari 16.00 uur

Woensdag 4 januari 16.00 uur

Donderdag 5 januari 16.00 uur *

Vrijdag 6 januari 16.00 uur

Zaterdag 7 januari 13.00 en 16.00 uur

Zondag 8 januari 13.00 uur

*=:Familiedag alle plaatsen 8 euro per persoon

https://youtu.be/IYGWWq4Bp4g

©Tekst en Foto’s MarcelvdVoort

 

 

Lees ook:Kerstwinterspecial (12): Kerstcircus Goes smaakt naar meer
Lees ook:Naar het Kerstcircus Goes
Lees ook:CircusNu (88): Kerstcircus Goes welkom in het Zeeuwse!
Lees ook:CircusNu (83): Zeeuwen blij met komst Kerstcircus Goes
Lees ook:Kerstwintercircussen (1): Wereldkerstcircus Carré met de clown als blikvanger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>