‘Tijgers, kamelen en zebra’s het circus uit voor 2015 in Engeland’

‘Tijgers, kamelen, zebra’s en andere wilde dieren zullen binnen twee jaar verboden worden in Britse circussen’. Hiervoor pleiten althans enkele ministers vandaag. Minister van Milieu Jim Paice zal ook een aantal plannen indienen voor nieuwe vergunningen om het welzijn van de dieren te beteren in de circussen, die nog steeds wilde dieren gebruiken.

Een handvol circussen in Engeland maakt nog gebruik van wilde dieren. Er zijn nog slechts drie circussen, die bij elkaar tussen de 30 en 50 tijgers, kamelen, zebra’s en slangen bezitten. Olifanten en leeuwen zijn in Engeland al niet meer in het circus te vinden. Waarschijnlijk zullen de dieren ondergebracht worden in dierentuinen, als het verbod van kracht wordt. Het verbod geldt niet voor paarden, pony’s en honden, die als “huisdieren” worden aangerekend voor de wet. Omdat de wet er niet zomaar doorheen komt zal Paice in de tussentijd binnen twee maanden nieuwe regels invoeren om het welzijn van de dieren in het circus te waarborgen.

Het verbod is een indirect gevolg van de beelden die naar buiten kwamen van Anne, een olifant van Bobby Roberts Super Circus, die tijdens de winterstop mishandeld werd op een boerderij, waar de dieren tijdelijk verbleven. De beelden hiervan werden vastgelegd op film. Hierna tekenden tienduizenden mensen een petitie om een verbod door te voeren. Dierenartsen constateerden echter dat de olifant geen sporen van mishandeling toonde en in goede conditie was. De 58-jarige olifant was al sinds haar geboorte bij het circus.

Eerder dit jaar liet Paulo’s Circus weten te stoppen met acts met dieren, omdat het publiek hier geen interesse meer in zou hebben. Kenny Darnell, de eigenaar van het circus, had afgelopen jaar paarden en pony’s opgenomen in de show om te kijken of het meer publiek zou trekken. Dit was echter niet het geval. Volgens hem waren veel bezoekers geschrokken dat ze weer dieren hadden in het circus, dus besloten ze bekend te maken dat dit in de toekomst niet meer het geval zou zijn. Hiermee lijkt de eeuwenoude traditie van het gebruik van wilde dieren in het circus in Groot Brittannië te verdwijnen.

Bron: The Telegraph

Lees ook:PvdD probeert Freiwalds Menagerie Circus te weren in Borne
Lees ook:Geen wilde circusdieren meer UPDATE!
Lees ook:Verbod op circusdieren is symboolpolitiek
Lees ook:Gemeenten mogen wilde dieren in circus niet verbieden
Lees ook:Verbod op wilde dieren in circus in regeerakkoord

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Tijgers, kamelen en zebra’s het circus uit voor 2015 in Engeland’

 1. Jolyon Jamieson

  This is not actually true. New regulations are coming this year but if that works there will be no need to ban. Animal Rights groups have been making a big fuss so to keep them quiet one or two politicians have said maybe by 2015. They are announcing that it is 100%. It s not.

    /  
 2. Jan Pieter

  Gisteren is bekendgemaakt dat het DEFRA een vergunningenstelsel – “licensing system” – gaat ontwikkelen voor het houden van dieren in circussen. Er komt dus zeer zeker geen verbod op circusdieren in Engeland. Niet nu en ook niet in 2015, zoals dierenrechtenactivisten ons willen doen geloven.

  De DEFRA poll (publieksenquête) welke in 2010 is gehouden is gesaboteerd door dierenrechtenactivisten zoals ADi in Engeland en WDdTU in Nederland. Circussen met dieren zijn, zowel in Nederland als in Engeland, uitermate populair. De wens voor een verbod leeft slechts bij een kleine groep dierenrechtenactivisten.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>