Franco Dragone krijgt eredoctoraat

Theatermaker Franco Dragone krijgt op 29 maart een eredoctoraat van de Universiteit Antwerpen (UA). De Italiaanse Belg is vooral bekend van zijn spectaculaire shows van Cirque du Soleil. Dragone ontwikkelde voor Cirque du Soleil shows als Alegria en Quidam.

“Als geen ander verstaat hij de kunst om elke taalbarrière te doorbreken en een indrukwekkende, sfeervolle vertoning neer te zetten. Met een vernieuwende combinatie van theater en circusspektakel verzette hij definitief de bakens van de internationale theaterwereld.” aldus een woordvoerder van de Universiteit Antwerpen.

Dragone is al meer dan tien jaar weg bij Cirque du Soleil. Hij werkt op dit moment aan een watershow waarmee hij China hoopt te veroveren.

Lees ook:Huiszoeking bij oprichter Cirque du Soleil
Lees ook:Cirque du Soleil komt met Michael Jackson show naar Antwerpen
Lees ook:Cirque du Soleil met Quidam naar Ahoy
Lees ook:Cirque du Soleil’s Corteo stopt 3 juni
Lees ook:Palestijnse circusschool niet blij met Cirque du Soleil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>