Circus Renz Berlin viert 170 jarig jubileum

Circus Renz Berlin heeft wat te vieren dit jaar. Het circus werd namelijk in 1842 opgericht en bestaat dit jaar dus 170 jaar. In meer dan 30 plaatsen in Nederland zal de jubileumshow worden opgevoerd met vele internationale artiesten en vele dieren. Nieuw in 2012 is o.a. het live orkest.

De koninklijk onderscheiden Ernst Jacob Renz richtte in het jaar 1842 in Berlijn het circus Renz op. Korte tijd later had deze onderneming zich ontwikkeld tot een der grootste Circusondernemingen in Europa, met vaste gebouwen in Berlijn, Hamburg, Bremen en Wenen. Uiteindelijk begon een achterneef van Ernst Jacob Renz, Bernhard Renz, in 1940 opnieuw met het circus. Bernhard Renz overleed, als oudste circusdirecteur van Europa, in januari 2012 op 92 jarige leeftijd. Sinds 1990 trekt het circus hoofdzakelijk door Nederland.

De jubileumtour start op 22 maart a.s. in Assen. Natuurlijk zijn er, zoals gebruikelijk bij circus Renz, vele dieren in het programma te bewonderen, zoals Siberische tijgers, Indische olifanten, kamelen, honden en vele paarden.

Lees ook:Kerstcircus Roncalli
Lees ook:Rapper bij Circus Krone in Berlijn
Lees ook:Feest voor jarige directeur Circus Renz Berlin
Lees ook:CircusNu (16) Circus Renz Berlin is traditioneel circus in een modern jasje
Lees ook:Wintercircus Groningen speelt door – UPDATE!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>