Joost Eerdmans wil geen wilde dieren in circus

Het blijft een lopende discussie: wel of geen (wilde) dieren in het circus. Ook Capelle aan den IJssel wil nu geen circussen met wilde dieren meer in de gemeente toelaten. Dat valt te lezen in de nota Dierenwelzijn, waarover de gemeenteraad volgende week de knoop doorhakt.

Wethouder Joost Eerdmans van Dierenwelzijn vindt dat wilde dieren niet thuishoren in een circus en noemt het tegenover RTV Rijnmond “een middeleeuws ritueel”. Volgens Eerdmans is het schadelijk voor de dieren en zijn kunstjes met tijgers en olifanten ook niet educatief. Het besluit valt volgende week maandag.

Lees ook:Circus met dieren blijft welkom in Capelle a.d. IJssel
Lees ook:Gemeenten mogen wilde dieren in circus niet verbieden
Lees ook:Almelo: Géén wilde circusdieren meer
Lees ook:Circus met wilde dieren welkom in Nijmegen
Lees ook:CDA: Verbod op wilde circusdieren is willekeurig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Joost Eerdmans wil geen wilde dieren in circus

  1. Ron Mikkenie

    Over Capelle en Joost Eerdmans zijn intussen (schriftelijk) Kamervragen gesteld. Het antwoord van de Staatssecretaris volgt over enkele weken. Desondanks durven wij toch al de antwoorden te voorspellen: Het is niet aan de gemeente Cspelle of Joost Eerdmans om te beslissen dat een circus omwille van de aanwezigheid van dieren niet in Capelle mag komen.

    Zie ook http://www.klassiekcircus.nl voor de achtergrondinformatie

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>