Circus met dieren blijft welkom in Capelle a.d. IJssel

Circussen met dieren blijven gewoon welkom in Capelle aan den IJssel. Volgens een meerderheid in de gemeenteraad is er geen wettelijke mogelijkheid om circussen te weren. Daarom moeten die gewoon worden toegelaten. Mochten zich misstanden bij een circus voordoen, dan moet daar wel tegen worden opgetreden.

Wethouder Joost Eerdmans wilde het verbod opnemen in de nieuwe Nota Dierenwelzijn, maar kreeg daarvoor geen meerderheid in de gemeenteraad. Volgens Eerdmans horen dieren niet thuis in een circus. Hij noemt het laten optreden van dieren in circussen een middeleeuws ritueel. Een meerderheid in de gemeenteraad is het daar niet mee eens. De opmerking zou geen recht doen aan de zorgvuldigheid waarmee de meeste circussen met hun dieren omgaan.

Lees ook:Joost Eerdmans wil geen wilde dieren in circus
Lees ook:Gemeenten mogen wilde dieren in circus niet verbieden
Lees ook:Almelo: Géén wilde circusdieren meer
Lees ook:Circus met wilde dieren welkom in Nijmegen
Lees ook:PvdD probeert Freiwalds Menagerie Circus te weren in Borne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>