PvdA Houten boos over komst Belly Wien naar Houten


De PvdA in Houten keek raar op toen Circus Belly Wien met hun dieren in Houten neerstreek voor circusvoorstellingen. In 2008 nam Houten namelijk een dierenwelzijn notitie aan: Zorg voor dieren. Gemeenteraadslid Jocko Rensen dacht bij het zien van het circus: “Het kan toch niet waar zijn!”

In Trefpunt Houten vertelt het Gemeenteraadslid: “Tot mijn verbazing constateerde ik dat circus Belly Wien geen lid is van de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) die dierenwelzijn onderschrijft, dit lidmaatschap is een eis voor een circus om een vergunning te krijgen in de gemeente Houten, zo staat te lezen in de notitie.” De notitie bevat ook de uitspraak ‘Wij overwegen evenementen met wilde dieren te verbieden als de wetgeving dit mogelijk maakt’.

Het circus is inmiddels weer uit Houten vertrokken, maar er blijven toch wel enkele prangende vragen over waar Rensen een antwoord op verwacht van het college; “Hoe kan het dat een circus dat geen lid is van de VNCO wel een vergunning in Houten heeft gekregen, of er toezicht is geweest door bijvoorbeeld de LID (Landelijke Inspectie Dierenwelzijn)”.

Lees ook:Dierenpolitie controleert Circus Belly Wien
Lees ook:Nog geen vergunning Circus Belly Wien Tholen
Lees ook:Circus Belly Wien mag niet optreden in Bergeijk
Lees ook:Circus Belly Wien niet aanwezig bij bezwaarcommissie Bergeijk
Lees ook:Politie zit lekker bij Circus Belly Wien

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PvdA Houten boos over komst Belly Wien naar Houten

  1. Frank

    Ondertussen heeft het Houtens college besloten dat Belly Wien voorlopig niet meer welkom is in Houten. Reden is de vernielingen aan de parken door de dieren en het wandelen met olifanten in het winkelcentrum.

      /  
  2. Gera de Leeuw

    Vreemd dat een gemeente alleen leden van de VNCO toelaat, zeker omdat het geen keurmerk betreft. Het is een club van circusondernemers die gezamenlijk dingen regelt. Ook circussen die geen lid zijn kunnen perfect voor hun dieren zorgen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>