Groot Russisch Staatscircus beëindigt tournee

Het Groot Russisch Staatscircus heeft zijn tournee beëindigd. Het circus met de bekende clown Popov claimt niet voldoende bezoekers te trekken voor hun show en zijn genoodzaakt om deze eerder te stoppen dan voorzien.

In een verklaring laat het circus weten: “Ondanks een overweldigende reclamecampagne in de media en het straatbeeld lukte het ons niet de benodigde grote aantallen bezoekers te trekken. In de Oostduitse steden die wij aandeden bleken de hoge werkloosheidscijfers en de recessie fnuikend voor een rendabele exploitatie. Om die reden hebben wij het besluit moeten nemen de winter/voorjaarstournee van het Groot Russisch Staatscircus eerder te beëindigen dan was voorzien.

Dit besluit namen wij met pijn in het hart, aangezien onze nieuwe showTraumTrip zowel door de pers als het publiek laaiend enthousiast is ontvangen. Dit blijkt trouwens overduidelijk uit de uitstekende recensies en publieke reacties die op onze facebookpagina’s zijn na te lezen. Overigens, de algemeen verslechterde marktsituatie vanwege de financiële crisis en o.a. de fors gestegen brandstofkosten treft momenteel tal van andere reizende tentcircussen in Europa. Allerminst zetten wij een punt achter onze circusactiviteiten, zoals sommige geruchten suggereren.

Op een geschikt moment zullen wij onze tournee hervatten. Wij richten onze pijlen met name op 2013, waarin Nederland een cultureel uitwisselingsprogramma met Rusland ten uitvoer zal brengen en waaraan het Groot Russisch Staatscircus met een aanlokkelijk programma zal deelnemen in een zevental Nederlandse steden. Ook in de financieel sterkere regio’s van Duitsland staan bezoeken in de planning.”

Lees ook:Nostalgisch Circus (11): Groot Russisch Staatscircus
Lees ook:Nostalgisch Circus (20): Stardust
Lees ook:Circusbalonnen leggen Russische verkeer plat!
Lees ook:CircusNu (111) – Alberto Althoff: Ik ga met een nieuw eigen circus op tournee
Lees ook:Clown Oleg Popov (86) overleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Groot Russisch Staatscircus beëindigt tournee

  1. Vertalen Russisch

    Het Russisch Staatscircus heeft een rijke historie, maar ook de nieuwe shows zijn schitterend. Hopelijk komen zij daadwerkelijk in 2013 in het kader van het bilateraal jaar langs in Nederland om op te treden.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>