Geen zeeleeuw meer in het circus

AMSTELVEEN – De actiegroep ‘Wilde dieren de tent’ uit zit onder andere met zeeleeuwen in de maag die kunstjes doen in de circustent. Ze vinden dat die net als andere wilde dieren niet in het circus thuis horen. De actievoerders waren blij met de belofte in het regeerakkoord dat wilde dieren niet meer mogen in het circus, maar anno 2014 is daar nog niets van merkbaar, vinden ze.

Hoewel staatssecretaris Sharon Dijkstra onderzoekt hoe de wilde dieren eruit kunnen, blijft duidelijke wetgeving achterwege. De actiegroep vindt dat er lang genoeg is gewacht en om de staatssecretaris te prikkelen en misschien zelfs op te jutten is er een e-mailactie gestart, waarmee Dijkstra wordt gevraagd om wilde dieren in circussen snel te verbieden.

 

 

 

Lees ook:Exit Stichting ‘Wilde dieren de tent uit’
Lees ook:Ook Apeldoorn wil geen wilde circusdieren
Lees ook:Kerstcircus Nijmegen: Mogelijk volgende editie wilde dieren
Lees ook:Wetsvoorstel verbod wilde circusdieren
Lees ook:Reacties op wilde circusdierenverbod

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>