Cirque Moustache: interview + foto’s

BUNNIK – Het nieuwe kleine Cirque Moustache treedt deze zomer op in Midden-Nederland. Zo is het circusgezelschap op 26 en 27 juli te gast op camping De Boomgaard in Bunnik.

Compleet met circustent en kassawagen. Het gaat om een Utrechts circusgezelschap dat in de familieshow acrobaten, jongleurs en trapeze artiesten presenteert. Meestal verzorgen ze  op de speellocaties ook workshops.

“Cirque Moustache heb ik vorig jaar opgezet naast mijn werkzaamheden bij het jeugdcircus in Utrecht. (circus DIEDOM) Voornamelijk omdat ik iets meer wilde dan puur het stukje circuseducatie”, aldus Jasper Riedeman
“Dus heb de tent van circus Rigolo over gekocht en ben afgelopen zomer met wat bekenden op een eerste try-out tournee geweest. Uiteraard ging dit nog niet helemaal vlekkeloos maar het is goed bevallen. Het was een voorstelling van één uur.  Dit jaar gaan we van 6 speeldagen naar 17. Dus er zit groei in. De voorstelling wordt iets langer en heeft een pauze.”
“Ik werk met een aantal professionele artiesten en een paar jonge artiesten uit de stal van Jeugdcircus Amersfoort en Hogeschool Codarts, Circus Arts. Dit jaar treden er 10 artiesten op. Zelf zal ik dagelijks zorgen voor een workshopprogramma voor de jeugd.
De artiestencrew bestaat dit jaar uit:
Harm van der Laan
Maartje Bonarius
Rene van de schuur
Roel Post
Daniël Siegmund
Luuk Tondeur
Vincent Vos
Iris Huurdeman
Esmée Ruiter
Ronja Breuk
Met Moustache wil ik heel graag een intiem gezellig circus zijn waar vooral jeugd extra aandacht krijgt.bNa de zomer kijk ik weer verder. Het gaat nu stapje voor stapje maar iets in me zegt dat dit pas het begin is van Cirque Moustache.
Circustechnieken

Je kunt gerust zeggen dat het circus bij mij een uit de hand gelopen hobby is. Als 13-jarige jongen kwam ik in aanraking met jeugdcircus en leerde daar bijna alle circustechnieken. Na het krijgen van lessen ging ik assisteren, doceren en uiteindelijk het zelf runnen van een circusschool.  Iets wat ik allemaal nog met veel plezier doe.  In de tussentijd trad ik ook geregeld op, zo werkte ik als steltloper en jongleur voor verschillende bedrijfjes. Eén winter heb ik meegedraaid met Circus Witova waar ik voor het eerst kennismaakte met het echte circusleven.  Zelf optreden doe ik nog maar zelden en heb mij volledig gestort op circuseducatie.

Toch kriebelde er nog iets en bij het plotselinge voorbij komen van een gebruikte circustent heb ik mijn spaarrekening geplunderd en ben ik naast mijn werkzaamheden bij het jeugdcircus gestart met een echt circus: “Cirque Moustache”

Met Cirque Moustache wil ik niet alleen een gezellig en intiem circus zijn. Het streven is om vooral kinderen een bijzondere ervaring te geven. Zo verzorgen we op alle speellocaties workshops, zitten kinderen altijd vooraan en gaan de artiesten na de voorstelling graag met de jonge bezoekers op de foto. Daarnaast  biedt het circus aan jonge artiesten van circusscholen de mogelijkheid zich te ontwikkelen in de Piste.”

Informatie:  www.cirquemoustache.com

Speellijst zomertour

 • 18-7-2014, 19:00 uur, Utrecht, Fort aan de Klop
 • 19-7-2014, 19:00 uur, Utrecht, Fort aan de Klop
 • 20-7-2014, 19:00 uur, Utrecht, Fort aan de Klop
 • 23-7-2014, 19:00 uur, De Meern, Boerendoolhof Klever
 • 24-7-2014, 19:00 uur, Leimuiden, Boerendoolhof en kampeerboerderij Straat-Hof
 • 25-7-2014, 19:00 uur, Leimuiden, Boerendoolhof en kampeerboerderij Straat-Hof
 • 26-7-2014, 19:00 uur, Bunnik, Camping de Boomgaard
 • 27-7-2014, 19:00 uur, Bunnik, Camping de Boomgaard
 • 29-7-2014, 19:00 uur, Luttenberg, Camping Luttenberg
 • 30-7-2014, 19:00 uur, Heino, Camping Heino
 • 31-7-2014, 19:00 uur, Lattrop, Camping Rammelbeek
 • 2-8-2014, 19:00 uur, Culemborg, Werk aan het Spoel
 • 3-8-2014, 19:00 uur, Culemborg, Werk aan het Spoel
 • 4-8-2014, 19:00 uur, Hank, Kurenpolder
 • 5-8-2014, 19:00 uur,  Renswoude, Allurepark De Lucht
 • 6-8-2014, 19:00 uur,  Maurik, Camping Eiland van Maurik
 • 7-8-2014, 19:00 uur, Bilthoven, Camping Bos Park
 • 9-8-2014, 19:00 uur, Winterswijk, Camping het Wieskamp

Kaartjes zijn te koop aan kassa één uur voor aanvang en kosten € 8,- per stuk. Kinderen tot 2 jaar gratis. Vast reserveren? Dat kan hier!

Lees ook:CircusNu (25): Het zit wel snor bij Cirque Moustache
Lees ook:Cirque Moustache op tournee
Lees ook:CircusNu (70): Cirque Moustache is er weer bij
Lees ook:Zomers Cirque Moustache
Lees ook:Het gaat goed met Cirque Moustache

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>