Almelo: Géén wilde circusdieren meer

ALMELO – Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Almelo wil liever geen circussen met wilde dieren meer in hun gemeente. Daarom hopen ze dat staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) opschiet met een wetsvoorstel waarin het verbod op wilde circusdieren wettelijk is geregeld.

Dat heeft het college van B&W aan de gemeenteraad laten weten. In 2012 meldde de gemeenteraad al aan B&W dat die bij het verlenen van vergunningen voorrang moest verlenen voor circussen zonder wilde dieren, waarvan het dierenwelzijn is gegarandeerd. Gemeenten mogen nu nog geen circussen op basis van dierenwelzijn weigeren.

 

 

Lees ook:Circusmeningen (29): Kunnen gemeenten wilde circusdieren al weigeren?
Lees ook:Circus met wilde dieren welkom in Nijmegen
Lees ook:PvdD probeert Freiwalds Menagerie Circus te weren in Borne
Lees ook:Pijnacker-Nootdorp: “Met Circus Freiwald is constructief overleg gevoerd”
Lees ook:Circus met dieren blijft welkom in Capelle a.d. IJssel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>