CircusNu (7): Circus Werona viert verjaardag

AMSTELVEEN – Het Duitse circus Werona bestaat 20 jaar. En viert het feest vooral in ons land. Want het gezelschap toert vanaf eind  april door Nederland met de voorstelling Celebrations. En deze week staan ze centraal in onze rubriek CircusNu.

Circusfamilie Sperlich is ook dit seizoen enthousiast. Ze waren al eerder in Nederland op tournee. Dit keer nemen ze  artiesten uit Duitsland, Spanje, Rusland, Perzië en Hongarije mee. In de show zitten dieren zoals paarden, pony’s en kamelen en ook onder andere clowns, trapeze, hoela hoep en  strapaten. Een gevarieerd en aantrekkelijk programma dat het wellicht goed doet bij het publiek.

Hollands tintje

Om de show een Hollands tintje te geven hebben ze spreekstalmeester Nano Sperlich bij zich. Circus Werona heeft de beschikking over een viermasttent van 28 meter. Ook zijn er stal tenten.

Mario Sperlich startte Werona in 1995 en reist nog steeds met zijn bedrijf door Duitsland. Ze komen vooral in het oosten en noorden van dat land. Daar zijn ze een begrip en in veel plaatsen kijken de mensen uit naar hun komst. Medio december tot en met de eerste week van januari zijn ze als Lübecker Christmas Circus in Lübeck. Ondanks de vele voorstellingen in Duitsland komen ze graag naar ons land. En vanaf april kunnen de circusfans in Holland weer genieten van Circus Werona.

http://youtu.be/cjneVpkAyWs

http://youtu.be/bK2VmN0tdTE

Info: http://circuswerona.com/index.html

Lees ook:Circus Werona in Nederland
Lees ook:Circus Werona uit de lucht
Lees ook:2x circus op Nijmeegse Goffertweide in korte tijd
Lees ook:Horror Circus
Lees ook:CircusNu (13): Circus Renz International met een ode aan de circusdieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>