Tijgers Circus Belly Wien zijn er wel: maar niet in de show

UITHOORN – Volgens de wet mag Circus Belly Wien nog steeds de tijgers laten optreden. Mogelijk komt daar in september verandering in als er een wilde circusdierenverbod is. Inmiddels heeft Belly Wien -zoals gemeld- besloten de tijgers niet meer in de voorstellingen op te nemen. Woordvoerder Kevin van Geet van Circus Belly Wien legt het uit: “Belly Wien houdt haar tijgers bij zich, ze treden alleen niet op omdat veel gemeenten ‘geen wilde dieren’ als eis hebben. Het op de ene plaats wel – en de andere plaats niet laten optreden van de dieren zou onnodige ophef veroorzaken.”

“Daarom hebben we gekozen voor de gulden middenweg om ze wel mee te nemen maar niet in de piste te laten optreden. Dus nog steeds tijgers bij Belly, maar achter de coulissen.

Lees ook:Tijgers Circus Belly Wien gewoon welkom op terrein Lochem
Lees ook:Circusmeningen (29): Kunnen gemeenten wilde circusdieren al weigeren?
Lees ook:GL: “Vraagtekens dierenwelzijn circus Belly Wien”
Lees ook:PvdD: “Belly Wien niet welkom in Utrecht”
Lees ook:Tijgers niet langer zichtbaar in programma Circus Belly Wien

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tijgers Circus Belly Wien zijn er wel: maar niet in de show

  1. Commissie Klassiek Circus

    Als de nieuwe wet in gaat dan mogen dieren niet meer optreden in het circus. Maar de dieren mogen nog steeds worden gehouden en vervoerd. Alleen niet ten behoeve van optreden in het circus. Meereizen zonder optreden of ergens op een terrein in het buitenland permanent stallen mag wel. Niemand snapt nog het nut van deze gammele constructie van Dijksma en wddtu!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>